Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 26-09-2001 Politieberichten district Sittard (HP 13.35 uur) Woensdag 26 september 2001

Sittard, hennepkwekerij aangetroffen:
Op dinsdagmorgen 25 september 2001 is in een woning gelegen aan de Janekers Vaart te Sittard een hennepkwekerij aangetroffen. De kwekerij werd geheel ontmanteld en de planten werden vernietigd. De politie stelde dinsdagmorgen omstreeks 11.00 uur een onderzoek in naar aanleiding van een vermoeden over de aanwezigheid van een hennepkwekerij. Nadat in een schuurtje aan de achterzijde resten van hennepplanten werden aangetroffen werd het onderzoek in de woning voortgezet. Op de eerste etage werd een inwerking zijnde hennepkwekerij aangetroffen bestaande uit 195 hennepplanten die beschenen werden door acht assimilatielampen. Verder trof de politie een koolstoffilter aan om de lucht te filteren van de hennepgeur voordat deze door een afzuiginstallatie de buitenlucht in werd geblazen. Daarnaast trof de politie nog acht transformatoren aan, een hygrometer, een tijdschakelaar en een waterpomp. Na monsterneming en na overleg met de officier van Justitie werd de gehele inrichting ontmanteld. De planten zijn inmiddels vernietigd. De identiteit van de bewoonster is bekend. Zij zal op korte termijn worden gehoord omtrent de aanwezigheid van de hennepkwekerij.

Op de Oude weg in Sittard trof de politie dinsdagmorgen in een woning een inrichting aan om hennep te kweken. De politie stelde het onderzoek in de betreffende woning in naar aanleiding van klachten uit de woonomgeving over henneplucht.
Bij het onderzoek in de woning werden geen hennepplanten aangetroffen echter wel een gehele inrichting geschikt om hennep te kweken. Aangetroffen werden acht assimilatielampen, een koolstoffilter, twee afzuiginstallaties, een ventilator, een hygrometer, twee warmte blowers, tijdschakelaars, een dompelpomp en een waterbak. Tegen de 57 jarige bewoner is proces-verbaal opgemaakt. In het kader van Snelrecht kreeg hij na overleg met de Officier van Justitie een schikkingsvoorstel aangeboden van fl. 2500,- welke boete door de bewoner meteen werd betaald.

Sittard, rijden onder invloed:
Een 30 jarige inwoner van Geleen is dinsdagavond 25 september 2001 door de politie bekeurd wegens het rijden in een personenauto onder invloed van alcoholhoudende drank.
Een politiepatrouille zag omstreeks 20.05 uur twee automobilisten een rood licht negeren op de Tunnelstraat te Sittard. Beide automobilisten werden bekeurd voor het negeren van het rode licht. Een van de bestuurders bleek tijdens de controle naar het gebruik van alcohol te ruiken. Nadat hij een alcoholblaastest had ondergaan werd het alcoholgebruik nogmaals bevestigd. De bestuurder werd daarop meegenomen naar het politiebureau waar hij zijn medewerking moest verlenen aan een ademanalyse. Deze wees een kleine overschrijding aan van het maximaal toegestane alcoholpromillage. Maar daarmee was de inwoner van Geleen nog niet klaar. Er bleken nog twee boetes voldaan te moeten worden aan Justitie voor een totaal bedrag van fl. 450,-. Daarnaast bleek dat de auto waarin hij gereden had niet meer verzekerd te zijn en de APK-keuring verlopen was. Als laatste bleek dat de bestuurder in het geheel niet in het bezit was van enig rijbewijs. De politie maakte een uitgebreid proces-verbaal op tegen de inwoner van Geleen. Na verhoor kon hij huiswaarts met een rijverbod van twee uur in zijn bezit.

Sittard, inbreker aangehouden:
Op woensdagmorgen 26 september 2001 heeft een inbraak plaatsgevonden in een aan de Limbrichterstraat gevestigde winkel. Na een korte achtervolging kon een van de inbrekers worden aangehouden. Een tweede inbreker wist te ontkomen.
Een politiepatrouille zag dinsdagmorgen omstreeks 04.20 uur een man van de Limbrichterstraat in de richting van de Kerkstraat te Sittard rennen. De reden van de vlucht was niet duidelijk dus stelde beide politieagenten een onderzoek in. Na een korte achtervolging te voet raakte de politiepatrouille de man kwijt. Meteen daarna werd door de regionale Meldkamer de mededeling gedaan dat er door twee personen in een lederwarenwinkel aan de Limbrichterstraat een inbraak gepleegd was. De politiepatrouille gingen onmiddellijk ter plaatse. Opnieuw zagen beide politieagenten vanaf de Limbrichterstaat een man rennen richting Kerkstraat. Dit was echter een andere man dan die eerder achtervolgd werd. Weer volgde een achtervolging te voet, maar nu werd de vluchtende man achterhaald op het Kerkplein waar hij in een auto wilde springen. De auto bleek volgestouwd te zijn met nieuwe tassen. De man werd aangehouden en voor veder onderzoek ingesloten aan het politiebureau. Bij verder onderzoek bleek in een lederwarenwinkel aan de Limbrichterstraat ingebroken te zijn. De toegangdeur bleek opengebroken, waarna uit de winkel een nog onbekend aantal tassen werd ontvreemd. De aangehouden inbreker is een 38 jarige inwoner van Susteren. Hij is in de loop van de dag in verzekering gesteld. De auto welke volgestouwd was met de gestolen tassen is door de politie in beslag genomen. Naar de identiteit van de tweede verdachte wordt een onderzoek ingesteld.

Beek, verkeerscontrole te Beek:
Het verkeershandhavingsteam van de politie in de regio Limburg-Zuid heeft dinsdagmorgen 25 september 2001 tussen 07.30 en 12.30 uur op een aantal kruisingen van wegen in Beek een roodlichtcontrole uitgevoerd. Deze kruisingen betroffen de Prins Mauritslaan / Aldenhofstraat, de Prins Mauritslaan / op- en afritten A-76 Rijksweg Zuid, en de Rijksweg-Zuid / Kerenshofweg. Er werden 17 bestuurders bekeurd die in het genoemd tijdsbestek het rood licht negeerden. Alle bestuurders werden ter plaatse aangesproken over hun verkeersgedrag. Aansluitend werd op de Rijksweg Zuid met behulp van de Laser-gun een snelheidscontrole uitgevoerd. Negen bestuurders bleken harder te rijden dan de toegestane snelheid van 50 km per uur. Veder werd proces-verbaal opgemaakt wegens het niet dragen van de autogordel (5x), het niet dragen van de verplichte bromfietshelm (2x), het niet volgen van een verplicht bromfietspad door een brommer en eenmaal werd proces-verbaal opgemaakt tegen een bestuurder die een ander richting volgde dan het voorsorteervak aangaf.