Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 26-09-2001 Politieberichten district Heerlen (RKey; 13.45 u) Woensdag, 26 september 2001

District Heerlen

Heerlen; winkeldief
Personeel van een winkelbedrijf aan de Van der Maesenstraat in Heerlen betrapte afgelopen dinsdagmiddag een 41-jarige man zonder vaste woon/verblijfplaats bij diefstal van enkele dekbedhoezen ter waarde van totaal ruim vierhonderdvijfentwintig gulden. De verdachte werd aangehouden en de politie heeft hem voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau. De gestolen dekbedhoezen werden teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar/winkelier. De politie maakt proces-verbaal op tegen de verdachte en in het kader van een snelrechtprocedure kreeg hij meteen een dagvaarding uitgereikt om binnenkort voor de rechter te verschijnen.

Heerlen; aangehouden
Een 23-jarige Heerlenaar heeft bij de politie aangifte gedaan van straatroof. Het slachtoffer liep afgelopen nacht, dinsdag op woensdagnacht omstreeks 03.00 uur op de Willemstraat in de richting van de Dautzenbergstraat in Heerlen toen iemand tegen hem botste. Daarop miste het slachtoffer meteen zijn beurs, die uit zijn broekzak was gestolen. Het slachtoffer vond er zijn beurs terug echter zonder een geldbedrag van ruim vijftig gulden. De politie heeft vervolgens na de aangifte op het Wilhelminaplein een 24-jarige man uit Heerlen aangetroffen die voldeed aan het door het slachtoffer opgegeven signalement. De verdachte werd (mede op aanwijzing door het slachtoffer) aangehouden op verdenking (van betrokkenheid) bij deze straatroof en werd overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in.

Brunssum; rijbewijs ingevorderd
Bij controle afgelopen dinsdagmiddag op de Europalaan in Brunssum van een 58-jarige automobilist uit Merkelbeek, bleek dat de man onder invloed zijn auto had bestuurd. Ademanalyse wees uit dat hij ruim 1,6 promille alcohol in zijn bloed had. De politie vorderde het rijbewijs in van de verdachte en maakt proces-verbaal tegen hem op.

Merkelbeek; snelheidscontroles
De politie heeft afgelopen dinsdag radarsnelheidscontroles gehouden op de Kerkstraat, de N276 en op de Kneijkuilerweg in Merkelbeek. Daarbij werden totaal 1.300 voertuigbestuurders gecontroleerd. Daarvan hebben totaal 225 voertuigbestuurders de terplaatse geldende maximumsnelheid overtreden. Die krijgen de bekeuring allemaal thuisgestuurd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 112 km p/u.

Klimmen; snelheidscontrole
Ook op de Klimmenderstraat in Klimmen hield de politie afgelopen dinsdag(middag) een radarsnelheidscontrole. Hierbij werden 190 voertuigbestuurders gecontroleerd. Daarvan hebben 31 voertuigbestuurders de terplaatse geldende maximumsnelheid (50) overtreden. Een aantal voertuigbestuurders (16) werd terplaatse bekeurd en de overigen krijgen de bekeuring thuisgestuurd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 85 km p/u.

Hulsberg; fikse boete
De politie heeft in het kader van een snelrechtprocedure en in overleg met het parket van de officier van justitie een 56-jarige automobilist uit Hoensbroek bekeurd met een boete van fl. 1.400,-. De Hoensbroekse automobilist werd bij controle afgelopen dinsdagavond op de Kampstraat in Hulsberg betrapt bij het onder invloed besturen van zijn auto. Ademanalyse wees uit dat hij ruim 1,2 promille alcohol in zijn bloed had. De Hoensbroekenaar heeft de boete meteen betaald.