Gemeente Emmen


---

Persbericht: Contract schoonmaakbedrijf GOM, 26 september 2001

Wisseling van de wacht bij schoonmaak gemeentelijke gebouwen Gemeente sluit contract met schoonmaakbedrijf GOM

Na een uitgebreide procedure van verplichte Europese aanbesteding, heeft het college van B&W besloten een contract te sluiten met schoonmaakbedrijf GOM Schoonhouden BV uit Schiedam. Het bedrijf gaat bijna alle gemeentelijke gebouwen schoonhouden. Met dit besluit komt een eind aan een meer dan 30 jaar lange samenwerking met het schoonmaakbedrijf Asito. Ook het contract met de schoonmaakbedrijven Fonville en ISS zal niet worden voortgezet.

Omdat de contractduur met schoonmaakbedrijf Asito op 1 oktober aanstaande ten einde loopt, is eind vorig jaar een procedure gestart om de schoonmaak van de gemeentelijke gebouwen Europees aan te besteden. Een Europese aanbesteding is verplicht voor overheden die diensten of producten inkopen waarvan de kosten ca. f.450.000,-- ( 204.201,--) of meer bedragen.

Overname personeel

De aanbesteding werd door een ambtelijke werkgroep voorbereid, begeleid en uitgevoerd. Belangrijke criteria waren de referenties ten aanzien van de kwaliteit van de schoonmaak, de prijs van de dienstverlening en het personeelbeleid van de onderneming. Zo is onder meer met GOM afgesproken dat in overeenstemming met de geldende cao voor de schoonmaakbranche, in principe alle medewerkers van Asito de keus krijgen om bij GOM in dienst te treden. De toekomstige schoonmaak zal op basis van vantevoren vastgestelde toetsbare kwaliteitseisen, regelmatig worden gemeten door een onafhankelijk bureau. Overwogen wordt om over de schoonmaak een belevingsmeting te houden onder de gebruikers van de gemeentelijke gebouwen.
De overname van de werkzaamheden door schoonmaakbedrijf GOM zal gefaseerd plaats vinden.


---

Alle rechten voorbehouden. Aan de op deze pagina's gepresenteerde informatie kunnen geen rechten worden ontleend
(c) 2001 Gemeente Emmen