Carros

BOVAG Rijbewijs Garantie

Je rijbewijs voor een afgesproken prijs

(26 september 2001)

Vanaf vandaag, 26 september 2001, is het in Nederland mogelijk om bij een bij BOVAG aangesloten rijschool je rijbewijs voor een van tevoren afgesproken prijs te halen. Het maakt niet uit of je nu in één keer slaagt of er wat langer over doet en meer examens en lessen nodig hebt. De prijs die, vóór de opleiding begint, met de rijschool is afgesproken voor het behalen van het rijbewijs blijft gelijk. Verkeersopleidingen Associatie Nederland (VAN), een afdeling van BOVAG, lanceert daartoe vandaag de BOVAG Rijbewijs Garantie. Een geheel nieuwe en verbeterde rijopleiding voor het autorijbewijs die uniek is in Europa. De leerling die voor de BOVAG Rijbewijs Garantie kiest, heeft niet alleen de garantie dat hij zijn rijbewijs haalt voor de van tevoren afgesproken prijs. De kans om in één keer te slagen stijgt met deze rijopleiding aanzienlijk. De nieuwe rijopleiding bevat namelijk zowel een intake als een tussentijdse toets en is daardoor meer op de aanleg en capaciteiten van de individuele leerling afgestemd.

Intake
Voorafgaand aan de opleiding vindt een intake plaats bij de rijschool. De intake bestaat uit twee delen. Het eerste deel is een personalitytest die bij de rijschool via internet wordt afgenomen. Via een uitgebreide vragenlijst worden de verschillende persoonlijke eigenschappen en vaardigheden, die voor het leren autorijden van belang zijn getest. Zoals bijvoorbeeld doorzettingsvermogen, leergierigheid en stressbestendigheid. Daarna is er een uniforme praktijktest, rijden met een instructeur. De leerling wordt tijdens deze test beoordeeld op de wijze waarop hij of zij een aantal onderdelen uitvoert. Deze onderdelen zijn verdeeld over aandachtsgebieden als: kennismaking met het voertuig, stuurtechniek, gasdosering, schakelen, rijden met hoge snelheid, kijktechniek etc.

Lesprogrammas
Op basis van de resultaten van beide testen blijkt of de leerling geschikt is voor de BOVAG Rijbewijs Garantie en wordt de leerling één van de vier lesprogramma's (A, B, C of D) aangeboden. De lesprogramma's bestaan uit een minimum van 23 (A), 31(B), 39 (C) en 47 (D) lessen. Bij elk lesprogramma is naast de basislessen ook een tussentijdse toets en een examen inbegrepen. Als de leerling onverhoopt zakt voor het examen krijgt hij bovendien op kosten van de rijschool extra lessen en een maximum van zeven herexamens. Dit creëert extra rust in de opleiding. De rijscholen bepalen zelf de prijzen van de lesprogramma's. Inbegrepen in de prijs zijn onder andere de basislessen, de tussentijdse toets, de extra rijlessen en examens, de annuleringsverzekering en de BTW.