Politiebericht Venlo 26-09-2001
Mediaberichten 26 september (15.20 uur)

Echt doorrijder onder invloed

ECHT Een 30-jarige man uit Maastricht is door de politie aangehouden nadat hij in de nacht van dinsdag op woensdag op de A2 tegen een lantaarnpaal was gebotst, over de kop was geslagen en gewoon verder reed. Hij bleek gedronken te hebben maar weigerde mee te werken aan een ademanalyse. Een getuige zag de auto de berm in rijden en tegen de lantaarnpaal botsen, die helemaal vernield werd. Daarbij sloeg de auto over de kop en belandde weer op vier wielen. De chauffeur presteerde het om gewoon door te rijden. De getuige belde de politie die onder Elsloo de man kon aanhouden. Zijn rijbewijs is inmiddels ingevorderd en tegen de man is proces-verbaal opgemaakt voor alle overtredingen en misdrijven.

Roermond winkeldievegge krijgt fl 250,- boete

ROERMOND De politie heeft woensdagmorgen een 72-jarige vrouw uit Roermond aangehouden die in een supermarkt aan de Godsweerdersingel vlees stal met een warde van enkele tientjes. Zij werd daarbij door winkelpersoneel betrapt en overgedragen aan de politie. De vrouw kreeg behalve de boete van fl. 250,- ,die ze direct betaalde, ook een winkelverbod van een jaar.

Roermond winkeldief aangehouden

ROERMOND De politie heeft woensdagmiddag een 42-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden op verdenking van diefstal van een trui uit een winkel. Na een melding van een winkel aan de Hamstraat zag een politieman de verdachte lopen over de Andersonweg. Hij bleek de gestolen trui, met een waarde van enkele tientjes, nog bij zich te hebben. Eenmaal in het bureau bleek de man nog een boete van fl. 1.000,- open te hebben staan. Omdat hij die niet kon betalen is hij overgedragen aan de parketpolitie. Voor de winkeldiefstal is proces-verbaal opgemaakt en zal de man ter zijner tijd voor de rechter moeten komen.

Evertsoord verkeersgewonden

EVERTSOORD Bij een aanrijding tussen een personenauto en een bestelbusje is woensdag rond de middag een 26-jarige man uit Venray ernstig gewond geraakt en per traumahelicopter overgebracht naar het Academisch ziekenhuis in Maastricht. Het ongeluk gebeurde op de Midden Peelweg, vermoedelijk doordat de man uit Venray een verkeerde inhaalmanoeuvre uitvoerde. Hij botste daarbij frontaal op een tegemoetkomende bestelauto waarin 2 mannen. Een 54-jarige man uit Swalmen en een nog onbekende andere man zijn per ambulance naar het ziekenhuis in Venlo gebracht. Zij zijn minder ernstig gewond.