Gemeente Wassenaar

Wethouder Klooster stelt verkeersdrempel in gebruik 14-09-2001

Op woensdagochtend 26 september stelt wethouder Hans Klooster (verkeer) een nieuwe verkeersdrempel bij basisschool Den Deyl in gebruik. Dat gebeurt om 8.45 uur in de Fabritiuslaan tussen de Hofcampweg en de Hillenaarlaan, nabij de uitgang van de basisschool. De verkeersdrempel wordt in gebruik genomen in het kader van de jaarlijkse Schoolbrengdag.

Woensdag 26 september aanstaande staat in het teken van de Schoolbrengdag. Doel van de Schoolbrengdag is aandacht te geven aan de onveiligheid rond de scholen, die ontstaat wanneer veel ouders hun kinderen met de auto naar school brengen en ophalen. Het motto van de actie is dan ook: Laat je auto in de straat als je kind naar school toe gaat. Door met de auto te komen wordt het druk en onveilig rond de scholen. Het Stadsgewest Haaglanden, waarvan ook Wassenaar deel van uitmaakt, organiseert dit jaar voor de derde achtereenvolgende keer zon Schoolbrengdag.

In het kader van de Schoolbrengdag heeft de gemeente Wassenaar een verkeersdrempel aangelegd bij basisschool Den Deyl in de Fabritiuslaan. Hier ontstaat dagelijks een chaotische situatie doordat ouders hun kinderen met de auto afzetten. Het genoemde gedeelte van de Fabritiuslaan is onderdeel van het toekomstig 30 km-gebied Hillenaarlaan en omgeving. Dit gebied zal na 1 januari 2003 als 30 km-gebied worden ingericht. Deze drempel wordt alvast aangelegd.