Gemeente Zaanstad

Renovatie atletiekbaan Lygurgus in voorjaar

woensdag 26 september 2001

Na bijna een jaar uitstel wordt het renovatieplan voor de atletiekbaan van Lycurgus in Krommenie komend voorjaar toch nog uitgevoerd. Zo heeft het college van burgemeester en wethouders van Zaanstad gisteren besloten. Wethouder van sport Daan Sanders heeft dit besluit gisteren na afloop van de collegevergadering besproken met de clubbestuurders. Met de renovatie is een investering gemoeid van ruim 1,5 miljoen gulden( 690.000). De gemeenteraad moet het voorstel nog goedkeuren.

De herstelwerkzaamheden beginnen in maart 2002. In juli is de baan klaar voor competitiewedstrijden. Ingenieursbureau Oranjewoud voert de renovatiewerkzaamheden uit. Oranjewoud garandeert dat de atletiekbaan gedurende acht jaar geschikt zal blijven voor officiële wedstrijden. De goedkeuring van de baan gebeurt door NOC*NSF, aldus projectmanager sport Jan Hof van Oranjewoud. Zijn bureau zorgt in de garantieperiode ook voor het jaarlijkse onderhoud van de baan tegen een afgesproken vast bedrag.

Zowel Oranjewoud als de gemeente maakten zich grote zorgen over de steeds maar oplopende kosten, waardoor de renovatie in eerste instantie werd afgeblazen. Na intensief overleg heeft Oranjewoud een garantie afgegeven voor een renovatie op basis van het rapport van NOC*NSF. De gemeente toonde zich bereid om 1,5 miljoen gulden te besteden aan de renovatie in plaats van de begrote 1,2 miljoen gulden.

Lycurgus-voorzitter Ruud Onderwater toont zich verheugd met het besluit van het college om het renovatieplan uit te voeren. Ik ben heel erg blij dat we de komende jaren weer kunnen beschikken over een goedgekeurde wedstrijdbaan.

Voor de redactie
Voor informatie kunt u contact opnemen met Frank van der Horst van de gemeentelijke dienst Welzijn, telefoon (075) 655 31 61.