Senter

Senter Den Haag, 11 juli 2001

Onderzoek naar elektromagnetische vermogenstechniek krijgt NLG 6 miljoen in eerste ronde

Het Ministerie van Economische Zaken trekt dit jaar ruim NLG 6 (EUR 2,72) miljoen uit voor onderzoek naar elektromagnetische vermogenstechniek. Hiervoor startte het Innovatieve Onderzoeksprogramma (IOP) Elektromagnetische Vermogenstechniek (EMVT). Het IOP-programma EMVT geeft een impuls aan bedrijven en kennisinstellingen voor onderzoek naar elektromagnetische systemen, opdat zij met universiteiten blijvend gaan samenwerken aan deze technologieën.

Startbijeenkomst
Op 26 september houdt IOP EMVT een startconferentie, waarbij vermaarde nationale en internationale sprekers het belang en de toepassing van elektromagnetische vermogenstechniek aan de orde stellen. Twee sprekers zijn Kurt E. Yeager, president & CEO van het Amerikaanse Electric Power Research Institute en professor Veltman, voorzitter van de adviesraad voor het Wetenschaps- en Technologiebeleid. Op 27 september organiseert IOP EMVT een bijeenkomst waarvoor universiteiten, kennisinstellingen en bedrijven zijn uitgenodigd projectvoorstellen met elkaar te bespreken.

Innovatieve onderzoeksprogramma's

De Innovatieve onderzoeksprogramma's worden uitgevoerd door Senter, agentschap van het Ministerie van Economische Zaken. De IOP's subsidiëren onderzoek aan universiteiten en onderzoeksinstellingen. Het bedrijfsleven draagt hiervoor de thema's aan.

Senter is een agentschap van het Ministerie van Economische Zaken dat overheidsbeleid uitvoert op het gebied van technologie, energie, milieu, export en internationale samenwerking. Doelstelling hierbij is het duurzaam versterken van de positie van bedrijfsleven en kennisinstellingen in ons land. Voor meer informatie over de subsidie- en kredietmogelijkheden van Senter kunt u contact opnemen met de afdeling Algemene informatie Algemene informatie & advies, telefoon (070) 361 02 77.