Digitale Gemeente Houten

Lezing over G.L. Durlacher in bibliotheek.

donderdag 13 september 2001 - Bron: Bibliotheek

Op woensdagavond 26 september houdt Elianne Mulder in de openbare bibliotheek Houten een lezing over het werk van de inmiddels vijf jaar geleden overleden schrijver G.L. Durlacher. De avond is onderdeel van een zevendelige literaire lezingencyclus, die een gezamenlijk initiatief is van de Openbare Bibliotheek, de Provinciale Bibliotheekcentrale, De Kring en boekhandel Wijs in Houten. De lezing is bedoeld voor deelnemers van leeskringen en andere literair geïnteresseerden. De aanvang is 20.00 uur. Vooraf aanmelden is gewenst. Bij de toegangsprijs van f 12,50 is een Signalement (een bundel met achtergrondinformatie over de betreffende lezing) inbegrepen. Voorverkoop van toegangsbewijzen vindt plaats bij de openbare bibliotheek en boekhandel Wijs. Een volledig programma van de lezingencyclus is daar ook beschikbaar.Voor meer informatie kunt u ook met de bibliotheek bellen: 030-6375938.

Gerhard Durlacher, geboren in Baden-Baden, overleefde ternauwernood de vernietigingskampen. Zijn barre tocht langs die kampen en de eenzaamheid die daarop volgde vormden de achtergrond waartegen al zijn boeken zich afspelen. Zijn eerste boek, Strepen aan de hemel, verscheen in 1985. Twee jaar later gevolgd door Drenkeling, Kinderjaren in het Derde Rijk, en in 1991 door De zoektocht. Voor de verhalenbundel Quarantaine ontving hij in 1994 de AKO-literatuurprijs. Een jaar later verscheen zijn laatste boek : Niet verstaan. Gerhard Durlacher overleed op 67-jarige leeftijd in 1996.

Elianne Muller studeerde Nederlandse Taal- en Letterkunde aan de KU Nijmegen. Zij werkt als docente literaire vorming en publiciste vanuit haar bureau de Tiende Muze, is redacteur van het cultureel maatschappelijk maandblad Streven en vaste medewerker van de Bazuin.


Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2001
Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).