Wessanen NV

Amstelveen, 26 september 2001
(08.30 uur)
Verkoop Wessanen's Amerikaanse zuivelbedrijven definitief afgerond

De Concerndirectie van Koninklijke Wessanen nv deelt mee dat de verkoop van haar zuivelactiviteiten in de Verenigde Staten, Crowley Foods, Inc., Binghamton, New York, en Marigold Foods Inc., Minneapolis, Minnesota, aan National Dairy Holdings L.P., Dallas, Texas, is afgerond. De verkoopprijs bedraagt USD 400 miljoen, hetgeen zal resulteren in een boekwinst van tenminste EUR 40 miljoen.

Crowley Foods en Marigold Foods worden door de acquisitie door National Dairy Holdings de hoeksteen van een vooraanstaand zuivelconcern waarin zij hun excellente bedrijfsvoering en marktleiderschap in hun respectievelijke regionale markten kunnen voortzetten.

De opbrengst van deze desinvestering zal worden aangewend voor de verdere uitvoering van onze wellness-strategie, welke is gericht op gezonde, natuurlijke voeding en specialiteiten voor de gezondheids- en kwaliteitsbewuste consument.

Tevens zal, zoals reeds eerder medegedeeld, spoedig worden overgegaan tot de inkoop van eigen aandelen. Hierover zullen op korte termijn nadere mededelingen worden gedaan.

Concerndirectie
Koninklijke Wessanen nv