Euronext Brussels

Persberichten - 27/09/2001

Agfa kondigt intentie aan om partner Mitra over te nemen

Agfa kondigt intentie aan om partner Mitra over te nemen

Acquisitie verstevigt de Healthcare Informatics-strategie

Mortsel, België (26 september, 2001) Agfa-Gevaert N.V. kondigt aan dat het een intentieverklaring getekend heeft om technologiepartner Mitra Inc over te nemen. Mitra is één van s werelds leidende leveranciers van beeldverwerkings- en informatiebeheersystemen voor de gezondheidssector, en heeft de laatste 10 jaar een wezenlijke rol gespeeld in de ontwikkeling en het succes van Agfas IMPAX PACS-oplossingen.

Mitra levert krachtige software-expertise en technologische vernieuwing, die de kern zullen vormen van onze HealthCare Informatics business, zegt John Glass, general manager HealthCare. Ze zullen voor ons, en voor hun andere OEM-partners, de drijvende kracht blijven bij de ontwikkeling van bedrijfsintegratiesoftware.

Mitras expertise en technologie reiken veel verder dan PACS. Hun gamma van technologieën, geïnstalleerd in duizenden ziekenhuizen over de hele wereld, vergemakkelijkt alle stappen in het medische proces, van de aanvraag van de diagnose en de interpretatie ervan, tot de verspreiding van de resultaten en de integratie van het elektronisch patiëntenrapport (EPR).

Het succes van Mitras business is gebaseerd op goede partnerships met verschillende OEMs. Deze aanpak zal een essentieel deel blijven van Mitras business. Mitra zal dezelfde onafhankelijke benadering en flexibiliteit blijven bieden, waaraan haar OEM-klanten gewend zijn.

Agfa en Mitra hebben een lange en succesvolle relatie, gebaseerd op complementaire capaciteiten, zegt Eric Peterson, voorzitter van Mitra. Ik geloof dat deze stap de beste manier is om te verzekeren dat de missie die we in het verleden nastreefden nu voortgezet, versterkt en uitgebreid zal worden, om grotere en meer geïntegreerde oplossingen voor de medische wereld te omvatten.

Mitra zal beheerd worden als een aparte Business Unit; de bedrijfsstructuur, het management-team en alle werknemers blijven behouden.

Over Agfa

De Agfa-Gevaert Groep is een van 's werelds toonaangevende bedrijven in beeldvorming. Agfa ontwikkelt, produceert en verkoopt analoge en digitale systemen, in hoofdzaak bestemd voor de grafische industrie, medische beeldvorming, non-destructive testing, micrografie en cinefilm, en consumentengerichte desktop publishing en fotografie.

Agfa heeft zijn hoofdkwartier in Mortsel / België, heeft ongeveer 22.000 mensen in dienst in 40 landen en heeft 120 agenten doorheen de wereld. Samen hebben zij in 2000 een omzet van 5,260 miljard euro tot stand gebracht.

Meer informatie over Agfa en zijn producten vindt u op: www.agfa.com

Over Mitra

In de laatste 10 jaren is Mitra leider geworden voor de ontwikkeling van beeldverwerkings- en informatiebeheersystemen voor radiologie. Mitra heeft die leiderspositie nu uitgebreid naar cardiologie en de rest van de gezondheidszorgonderneming. Mitras oplossingen verbeteren de patiëntenzorg door alle stappen in het medische proces te vergemakkelijken, van de bestelling, de diagnosestelling en interpretatie, tot de verdeling van de resultaten en de integratie van het elektronisch patiëntenrapport (EPR). Mitra heeft 300 werknemers in vier landen: Canada, USA, Australië and Nederland. Mitras Internetadres is www.mitra.com.

Bron: Agfa
Provider: Euronext Brussels