Gemeente Zoetermeer

Schoolbrengdag 26 september 2001

De gemeente Zoetermeer organiseerde in samenwerking met de Zoetermeerse basisscholen en de Stichting Zoetermeerse Kinderopvang op woensdag 26 september de jaarlijkse Schoolbrengdag. Wethouder Emmy Plantinga-Roest was aanwezig bij de officiële start op basisschool de Tjalk.

Alle ouders van de kinderen van basisschool de Tjalk ontvingen enige dagen voor de Schoolbrengdag een folder over het hoe en waarom van de actie. Het doel van de Schoolbrengdag is het terugbrengen van verkeersonveilige situaties, die ontstaan door het massaal met de auto halen en brengen van kinderen naar school of kinderopvang. De ouders werd gevraagd op de Schoolbrengdag, en liefst ook daarna, de auto te laten staan. Wanneer kinderen niet steeds bij hun ouders in de auto zitten, leren zij beter hoe zij zelf veilig met het verkeer om moeten gaan, zo is het idee achter de actie.

De school had met een 'levende' afzetting het parkeerterrein nabij de school afgesloten. Kinderen versperden de ingang met een touw uit de gymzaal, beplakt met verkeersbordjes 'verboden in te rijden'. Ouders die tussen 08.30 en 08.45 uur toch nog met de auto de kinderen naar school brachten, werden opgewacht door een groep leerlingen en wethouder Plantinga. Uit handen van de wethouder ontvingen deze ouders een rode kaart, tot grote hilariteit van de kinderen. Ook kregen zij een korte uitleg over het doel van deze actie. Gelukkig was het aantal ouders dat een rode kaart kreeg, beperkt.

Wethouder Plantinga heeft tijdens de actie tevens een verkeerskalender aan de school overhandigd. De verkeerskalender is, net als de Schoolbrengdag, een initiatief van het Stadsgewest Haaglanden. De kalender moet leerkrachten ondersteunen bij het aanleren van kennis en vaardigheden in het kader van verkeerseducatie.
---

Gemeente Zoetermeer © Oktober 2001

Last update: 2 Oktober 2001 (14.23)