Politiebericht Den Bosch 26-09-2001
Politiebericht district Den Bosch

CONTROLES TEAM VERKEERSHANDHAVING

Medewerkers van het team verkeershandhaving hebben dinsdag in het district Den Bosch enkele verkeerscontroles gehouden. Bij een snelheidscontrole op de Hustenweg in Empel zijn tussen 14.30 uur en 16.45 uur 15 automobilisten bekeurd omdat zij sneller reden dan de maximum snelheid van 80 kilometer per uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 112 kilometer per uur. Op de Zuid Willemsvaart zijn zeven automobilisten bekeurd omdat zij de auto-gordel niet droegen. Twee personen negeerden het rode verkeerslicht en een bestuurder reed binnen de bebouwde kom sneller dan 50 kilometer per uur. Bij roodlicht controles op de Maastrichtseweg in s-Hertogenbosch en de Molen-straat in Rosmalen zijn geen overtredingen vastgesteld.

VERKEERSOVERTREDER ONDER VERZET AANGEHOUDEN (s-Hertogenbosch)

Politieagenten zagen dinsdagmiddag een 20-jarige bromfietser uit s-Hertogenbosch met zeer hoge snelheid over de Lambooijbrug rijden. Het was op dat moment niet mogelijk hem staande te houden. Enige tijd later zagen dezelf-de agenten de bromfietser op de Hildebrandstraat staan. Hij werd aangesproken op zijn rijgedrag eerder op de dag en ontkende onmiddellijk gereden te hebben. Hij weigerde vervolgens alle medewerking aan een technisch onderzoek aan de bromfiets en werd aangehouden. Eenmaal bij de politieauto begon hij zich met kracht tegen zijn aanhouding te verzetten. De agenten probeerden hem met ge-bruikmaking van pepperspray onder controle te krijgen. Dat gelukte niet en de verdachte wist te ontkomen. Hij vluchtte zijn ouderlijke woning aan Guido Ge-zellelaan in en sloot zich op in het toilet. Op advies van een familielid gaf hij zich uiteindelijk toch over aan de politie. Op het bureau bleek dat de man nog een gevangenisstraf van 60 dagen moest ondergaan. Hij is ingesloten.

GEWONDE NA AANRIJDING (s-Hertogenbosch)

Woensdagmorgen raakte een 51-jarige fietser uit Den Dungen zodanig gewond dat hij moest worden overgebracht naar het ziekenhuis. De man reed over de Zandzuigerstraat en werd aangereden door een 47-jarige automobilist uit Vught die van de Ketelaarskampweg de Zandzuigerstraat op reed. De automobilist zag de fietser, die op een voorrangsweg reed, geheel over het hoofd.

VERNIELINGEN (Drunen)

Dinsdag werd vastgesteld dat op het dak van een gymzaal aan de Beukstraat in Drunen vernielingen waren aangericht. Een lichtkoepel en een luchtpijp van de c.v. hebben het moeten ontgelden. De vernielingen zijn vermoedelijk in het voorafgaande weekeinde aangebracht.

SNELHEIDSCONTROLE (Rosmalen)

Vanmorgen tussen 06.20 uur en 09.00 uur is op de Oude Baan ter hoogte van de bushalte Jack Perkstraat een snelheidscontrole gehouden. Van de 1180 gepas-seerde voertuigen waren er 58 in overtreding. De bestuurders daarvan zijn ge-fotografeerd en kunnen rekenen op een bekeuring.