Ingezonden persbericht

Persbericht
Mediasurface basis voor Baan s webstrategie

Hilversum, 26 september 2001 - Mediasurface maakt bekend dat Baan Mediasurface-software inzet voor het centraal beheren van de content van een reeks interne en externe websites, waaronder www.baan.com. Met de Mediasurface-oplossing kan Baan snel informatie uitwisselen met verschillende interne en externe contacten, de samenwerking bevorderen tussen Baan-personeel, klanten en partners en de basis leggen voor consistente communicatie via internet.

Met Mediasurface kunnen contentleveranciers binnen Baan, zoals marketingpersoneel, productmanagers en HR-managers, webcontent maken en bewerken met eenvoudige op browser gebaseerde tools. Een beveiligde workflow leidt de ingevoerde informatie door een proces dat bestaat uit redigeren, opmaken en goedkeuren. Een proces dat zonder automatisering met Mediasurface meestal zeer tijdrovend is.

Mediasurface content management software scheidt de vorm (de structuur van een website) van de content (de informatie die elke pagina bevat). Hierdoor zijn internet- en intranetsites dynamisch te beheren. De structuur is sneller en eenvoudiger aan te passen dan bij de traditionele handmatig gecodeerde aanpak. Nieuwe sites zijn ook sneller online te krijgen.

Nigel Hannant, Director of Global Marketing bij Baan: "Baan.com speelt een belangrijke rol in onze iBaan-strategie. Extern, door de belangrijkste iBaan-thema s, informatie, samenwerking en integratie, te communiceren naar de baan.com-community. En intern, door samenwerking tussen medewerkers, partners en klanten te bevorderen. Baan heeft altijd voorop gelopen met webinnovatie. Dankzij Mediasurface kunnen we eenduidig en snel communiceren met al deze partijen en tonen we het belang van webtechnologie om business eenvoudiger en effectiever te maken. Mediasurface zorgt ervoor dat onze contentleveranciers nieuwe informatie kunnen publiceren op internet of intranet, zonder dat de technologie hierbij een barrière vormt."

Het Baan-project is de eerste Mediasurface-installatie onder Windows NT. Baan gebruikt Mediasurface voor integratie van de verschillende websites tot één systeem, met één enkele user login. Bij de Mediasurface-implementatie waren Baan-medewerkers van IT en Marketing betrokken. De implementatie was in minder dan drie maanden afgerond.

Baan
Baan helpt organisaties te concurreren in de netwerkeconomie, met zijn voortdurend groeiende vraag naar meer informatie, integratie en samenwerking. Met de krachtige nieuwe iBaan suite oplossingen voor internet, ondersteunt Baan organisaties in de fabricage-, logistieke, diensten- en ontwerpsector bij het integreren van hun complexe processen en nauwere samenwerking met klanten en partners. De oplossingen voorzien medewerkers van alle gegevens die ze nodig hebben voor een built-to-order -aanpak. Baan wordt gebruikt op meer dan 15.000 sites wereldwijd. Het bedrijf is onderdeel van de Invensys Software Systems Division, wereldleider in het leveren van e-business/automatiseringsoplossingen.

Invensys plc
Invensys is wereldleider op het gebied van Automation en Controls. Het hoofdkantoor is gevestigd in Londen, Engeland. Met vier divisies Software Systems, Automation Systems, Power Systems en Control Systems - is Invensys actief over de hele wereld. Ongeveer 80.000 medewerkers verzorgen producten en diensten van geavanceerde controlesystemen en netwerken voor automatisering van industriële plants en het bewaken van de omgeving van gebouwen, tot elektronische apparaten en controls voor thuis. Ook levert Invensys complete stroomvoorzieningen voor telecom- en IT-bedrijven.

Over Mediasurface
Mediasurface is een toonaangevende leverancier van content management software en bijbehorende diensten. Mediasurface biedt een schaalbare, applicatiegebaseerde oplossing voor het voeren van handel over internet, extranet en een groeiend aantal andere digitale netwerken. Mediasurface-software helpt bedrijven om content snel te publiceren en effectief te beheren bij zowel intern gebruik als bij B2B en B2C e-business. Door ontwerp en navigatie te scheiden van content kan een brede groep gebruikers in een onderneming een deel van de site bekijken, updaten en administreren via een eenvoudig, veilig en centraal te controleren proces.

In 1996 is Mediasurface gestart vanuit het idee dat content management in bedrijven noodzakelijk is voor het succes van e-business. Mediasurface heeft zijn hoofdkantoor in het Verenigd Koninkrijk en opereert in heel Europa en de VS. De software is inmiddels in gebruik bij 150 veelal grote ondernemingen, actief in verschillende branches.

Voor meer informatie zie www.mediasurface.com

Meer informatie voor de redactie:
Mediasurface B.V. Potters PR Jacco van Bennekom Monique Potters tel. 035 6257890 tel. 0345 501595 jacco.van.bennekom@mediasurface.com potters@xs4all.nl

Hartelijke groet,

Potters PR
Monique Potters