Gemeente Amsterdam

|
Mahler4 ontworpen door internationale architecten

Zie ook

Zuidas

Mahler4 ontworpen door internationale architecten

Maquette van Mahler4 Op 28 september hebben de Gemeente Amsterdam en de VOF Mahler4 een samenwerkingsovereenkomst getekend. Onder de noemer Mahler4 werken Fortis Vastgoed, G&S Vastgoed en ING Vastgoed samen met de gemeente Amsterdam aan de realisatie van een stedelijk woon-, werk- en leefgebied in het hart van de Zuidas.

Mahler4 wordt gerealiseerd naast het hoofdkantoor van ABN/Amro langs de Ringweg Zuid op de plek waar nu nog sportvelden liggen. In november 2001 wordt begonnen met het bouwrijp maken van de grond. De bedoeling is dat het hele project eind 2005 wordt opgeleverd. Tegen die tijd staan er negen deelprojecten ontworpen door allerlei internationaal gerenommeerde architecten. In totaal zullen in de kantoren ruim 6000 arbeidsplaatsen kunnen herbergen. Naast de kantoren worden ook 200 woningen gebouwd en er komt een groot aantal horeca-, sport- en winkelvoorzieningen.

Wie vast wil zien hoe het geheel er uit zal komen te zien, kan langs het Mahlerplein lopen. Om het bouwterrein af te bakenen van dit plein wordt gedacht aan een afscherming met daarop visualisaties van de bijzondere architectuur van de projecten.


-

© gemeente Amsterdam - 28-09-2001