Polynorm N.V.

Persbericht

29 september 2001

Polynorm ontvangt omvangrijke opdracht voor Ford F-Series Pickup.

Op grond van haar groeiende relatie met Ford Motor Company en de geleverde prestaties aan Ford's Metal Stamping Operations is Polynorm Automotive North America - PANA geselecteerd als leverancier voor omvangrijk aantal carrosserie componenten voor de volgende generatie F-series Pick-up Truck. De componenten hebben betrekking op de voordeuren, achterkleppen en de assemblage onderdelen van de voortrein van het nieuwe voertuig. De contractwaarde wordt geschat op USD 100 miljoen over de looptijd van het programma.

In december 2000 werd PANA gevraagd te participeren in een markttest voor persdelen en componenten, die Ford voornemens was te gaan uitbesteden ten behoeve van de nieuwe generatie pick-up trucks. Het F-series programma wordt gelanceerd in 2003 and staat bekend als Ford's meest succesvolle programma tot nog toe (ongeveer 600.000 auto's per jaar).

In Mei 2001 werd PANA aangewezen als produktiesource voor belangrijke componenten van de Front Door en Tailgate en eveneens voor een omvangrijk pakket samenstellingen voor de Front-End Underbody. Tevens zijn er door Ford toezeggingen gedaan voor additionele opdrachten in dit kader. Momenteel heeft Ford circa USD 20 miljoen aan waarde op jaarbasis uitbesteed ten behoeve van de productie van de F-series in Noord-Amerika. Een substantieel deel hiervan komt voor rekening van PANA.

Directie Polynorm N.V.
Bunschoten, 26 september 2001