BIJL PR

Online toegang tot 226 miljoen particuliere adressen

On-line toegang tot 226 miljoen particuliere adressen wereldwijd Adressen via website verzameld voortaan altijd juist

QAS, internationaal koploper in systemen voor internationaal adressenbeheer lanceert op het Direct Marketing Congres & Vakbeurs in Maastricht ( van 30 september t/m 2 oktober ) QuickAddress Pro for the Web. Deze wereldwijde innovatie betekent een uitkomst voor met name internationale organisaties met een website waar bezoekers hun adresgegevens kunnen achterlaten. QuickAddress zorgt er namelijk voor dat een verkeerd gespeld en incompleet adres dat een websitebezoeker van waar ook ter wereld intypt, toch juist wordt opgeslagen in het databestand van een organisatie. Deze schijnbaar eenvoudige oplossing heeft grote gevolgen voor de bedrijfsvoering van vele bedrijven, wereldwijd. Zo zullen databestanden geen vervuiling meer hebben, het aantal foute leveringen zal tot een minimum worden beperkt en de klant kan met het invoeren van slechts 2 gegevens, namelijk huisnummer en postcode, haar of zijn online-aanvraag afdoen. Het product is nu reeds beschikbaar en het aantal landen groeit van 7 op dit moment naar ca. 15 aan het eind van het jaar.

Controle op 226 miljoen adressen
Met QuickAddress heeft een organisatie de beschikking over 226 miljoen adressen. Dit is tweederde van de ontwikkelde wereld. De kans dat de software een adres niet herkend wordt daarmee tot een minimum beperkt. Herkent QuickAddress de ingevoerde gegevens niet, dan worden deze geweerd uit de dbase van de organisatie. QuickAddress zorgt ervoor, dat de sitebezoeker slechts een postcode en huisnummer hoeft in te vullen; deze gegevens worden dan vanzelf en online, dus zichtbaar voor de bezoeker, aangevuld tot een compleet en nauwkeurig postadres op basis van het postcode-/adressenbestand van PTT Post of van internationale officiële postinstanties, zoals Deutsche Post, La Poste of Royal Mail. Ook als de postcode of een adreselement ontbreekt, is QuickAddress in staat direct het volledige adres te vinden. De software kan worden geïntegreerd in elk willekeurig e-commerce systeem of toepassingen zoals CRM. QuickAddress kan met behulp van zowel ActiveX- als Java-interfaces eenvoudig worden geïntegreerd in elke webpagina of formulier.

Jeroen Wolfs, General Manager van QAS Nederland, licht toe: 'Juist het web biedt mensen wereldwijd toegang om met elkaar in contact te treden en zaken te doen. Hierbij werd altijd over het hoofd gezien, dat veel potentiële contacten op niets uitliepen, omdat gegevens van afzenders niet klopten. QAS heeft dit probleem met Quick Address Pro for the Web voor het grootste deel ondervangen.'

Met haar universeel toepasbare producten voor adressenbeheer richt QAS zich onder meer op call centers, direct marketing bedrijven, organisaties die met Customer Relationship Management (CRM)-applicaties werken, en nu dus ook websites die niet alleen behoefte hebben aan een methode voor efficiënte invoer en validatie van adressen, maar ook aan een effectief middel voor het beheer van de kwaliteit daarvan.

Over QAS
QAS producten zijn leverbaar voor de belangrijkste landen in Europa, de Verenigde Staten, Australië en Canada. In hoog tempo verwerft QAS samenwerkingsverbanden met overige officiële postinstanties om zodoende de QAS-producten te kunnen leveren. QAS is als Engelse onderneming opgericht in 1990 en heeft kantoren in Londen, Edinburgh en Manchester, twee kantoren in Australië, een vestiging in Amsterdam en vier in de Verenigde Staten. QuickAddress is geschikt voor talrijke vooraanstaande softwareapplicaties. Tot de QAS Business Partners behoren onder meer Microsoft, Oracle, Siebel en JD Edwards.

Begin 2002 is het systeem geschikt voor de volgende landen: Verenigd Koninkrijk, de V.S., Australië, Frankrijk, Spanje, Duitsland, Nederland, Singapore, Denemarken, Canada, Luxemburg, België, Zweden, Noorwegen en Finland.

////

Noot voor de redactie,