Politiebericht Flevoland: Gehele regio 30-09-2001 Dagelijkse persberichten
Stafdienst Communicatie, B. Timmer, 06-51401952

Aanhoudingen na vechtpartij
LELYSTAD - Twee Lelystedelingen van 18 en 19 jaar zijn vanmorgen vroeg aangehouden na een vechtpartij in de Poststraat. De 19-jarige had een lokaalverbod gekregen, maar was desondanks toch naar binnen gegaan bij een horecagelegenheid. Toen hij hierop werd aangesproken door de eigenaar verzette hij zich, waarop een vechtpartij ontstond waaraan ook omstanders deelnamen. Na tussenkomst van de politie werd de jongen en de andere verdachte die zich eveneens tegen de politie verzette, aangehouden en geboeid vervoerd naar het politiebureau voor verhoor. Proces verbaal wordt opgemaakt.

Aanhouding na bedreiging
ALMERE - Tijdens een surveillance in het kader van het drank- en horecatoezicht zijn afgelopen nacht twee aanhoudingen verricht op de Grote Markt. Beide verdachten verkeerden onder invloed en werden geweigerd bij een horeca-gelegenheid, waarop ze agressief reageerden. Een van de verdachten, een 44-jarige Almeerder, bedreigde daarop een politieagent en gaf geen gehoor aan de vordering om weg te gaan, evenals de andere verdachte, die zichzelf niet bekend wilde maken. Beiden verzetten zich tegen de daaropvolgende aanhouding en zijn hierop geboeid overgebracht naar het politiebureau voor verhoor.

Aanhouding scooterdief
ALMERE - In de Gitaarstraat is zaterdagavond een 15-jarige jongen uit Amsterdam aangehouden wegens diefstal van een scooter. De 32-jarige eigenaar van de scooter werd gewaarschuwd door een buurtbewoner, die zag dat de scooter meegenomen werd door drie personen. Daarop ging de eigenaar de verdachten achterna en waarschuwde de politie, waarop de 15-jarige kon worden aangehouden. De politie stelt een onderzoek in naar de overige twee verdachten.

Woningbrand
MARKNESSE - Zaterdagmorgen is aan de G. Lokkenstraat in Marknesse brand uitgebroken in een woning van een 52-jarige inwoner van Marknesse. Een 49-jarige man uit Marknesse was bezig met het repareren van de dakgoot met een brander, waarbij er materiaal begon te smeulen. In eerste instantie bluste hij de brand zelf, maar even later bleek het vuur toch overgeslagen naar het dak. De brandweer heeft de dakpannen verwijderd en het vuur geblust.

Aanrijdingen met letsel
ALMERE - Een 20-jarige automobiliste uit Nijkerk en een 60-jarige automobilist uit Almere zijn zaterdagmiddag betrokken geraakt bij een aanrijding op de Cinemadreef. De vrouw wilde de dreef oversteken vanaf de Charlie Chaplinstraat, maar op de dreef stond een file. De kruising werd vrijgehouden door een vrachtwagenchauffeur die haar aangaf dat zij over kon steken, maar daarbij werd de auto van de 60-jarige die vanuit de Veluwedreef aan kwam rijden over het hoofd gezien. Vanwege het ongeluk is de Cinemadreef vanaf de Veluwedreef enige tijd afgesloten geweest. De man is met onbekend letsel per GGD-ambulance overgebracht naar het Flevoziekenhuis. Beide auto`s zijn afgesleept.

ALMERE - Op de kruising H. Kuipers-Rietbergstraat / Radio Oranjelaan is een 16-jarige bromfietspassagier uit Almere gewond geraakt na een aanrijding. De 17-jarige bestuurder van de bromfiets uit Almere reed op de straat vanaf het Ebenezerpad richting Radio Oranjelaan, maar kreeg op de kruising geen voorrang van de auto. De 34-jarige automobilist uit Almere kwam vanaf de Verzetslaan en wilde de Radio Oranjelaan oprijden richting Vrijheidsdreef. De bestuurders zijn ter plaatse onderzocht door ambulancepersoneel; de passagier is ter controle vervoerd naar het Flevoziekenhuis en kon daarna weer naar huis.

EMMELOORD - Twee fietsers uit Tollebeek van 38 en 51 jaar botsen zaterdagmiddag tegen elkaar op het fietspad van de Urkerweg, tussen de Mercuriusstraat en de Kometenlaan. De 51-jarige fietste richting Tollebeek, de 38-jarige in tegenovergestelde richting. In de flauwe bocht merkten beide fietsers elkaar te laat op en botsten frontaal, waarbij de 51-jarige gewond raakte aan zijn hoofd. Hij is per GGD-ambulance vervoerd naar het Dr. Jansenziekenhuis, waar hij ter observatie is opgenomen.

Easy Rider controle
LELYSTAD - Aan de Zuigerplasdreef is afgelopen nacht weer een Easy Rider controle gehouden. In totaal zijn 13 bromfietsen gecontroleerd en 6 bekeuringen uitgedeeld voor rijden zonder bromfietscertificaat, rijden op het fietspad en rijden zonder helm (4 keer).

Rijden onder invloed
LELYSTAD - Een 37-jarige automobilist uit Lelystad is afgelopen nacht aangehouden wegens rijden onder invloed. De man parkeerde zijn auto op de parkeerplaats van het politiebureau aan het Zuiderwagenplein, omdat hij volgens eigen zeggen aangifte wilde doen van mishandeling. Het opnemen van de aangifte moest echter worden uitgesteld, omdat de man zo onder invloed verkeerde, dat hij niet uit zijn woorden kon komen. Bij de blaastest blies hij 1085 ug/l (2.5 promille), waarna hij zijn rijbewijs moest inleveren.

ZEEWOLDE - Bij een alcoholcontrole aan de Zuiderzeeweg zijn afgelopen nacht tien bestuurders gecontroleerd. Een 25-jarige automobilist uit Zeewolde was al eerder die nacht gewaarschuwd niet te gaan rijden toen hij onder invloed in zijn (stilstaande) auto zat. Tijdens de controle blies hij 395 ug/l (0.9 promille) en kreeg hij een rijverbod van drie uren en een proces verbaal.

EMMELOORD - Op de Urkerweg is vanmorgen vroeg een 29-jarige automobilist uit Urk aangehouden wegens rijden onder invloed. De man blies 395 ug/l (0.9 promille) en kreeg een rijverbod van drie uren. Proces verbaal wordt opgemaakt.

Inbeslagname stroomschokapparaat
ALMERE - Bij een voertuigcontrole op de Westerdreef is vanmorgen een 23-jarige automobilist uit Almere aangehouden omdat hij onder invloed verkeerde en in bezit was van een stroomschokapparaat. De man blies 250 ug/l (0.6 promille). Het apparaat is in beslag genomen. Proces verbaal wordt opgemaakt.