Ingezonden persbericht

Van het Platform Tegen de 'Nieuwe Oorlog'

P E R S B E R I C H T

Poppenkast op de Dam speelt 'Jan Soldaat' tijdens vredesmanifestatie op 30 september

Utrecht, 28 september 2001 - Aanhakend bij de grote landelijke vredesmanifestatie, aanstaande zondag op de Dam in Amsterdam, zal Micha Kluft, de vaste poppenspeler van De Poppenkast op de Dam, het originele verhaal van Jan Klaassen spelen: Jan Soldaat.

De Poppenkast op de Dam, die officieel sinds 1870 bestaat, maar officieus al zo'n 350 jaar, is altijd een platform geweest van maatschappelijk protest. Door de jaren heen hebben de vaste poppenspelers Jan Klaassen altijd tot kritische spreekbuis gemaakt rond actuele gebeurtenissen in stad en land.

Micha Kluft speelt zondag de laatste voorstelling van het seizoen 2001. Eigenlijk had hij vier andere korte voorstellingen in petto. Maar toen hij hoorde over de vredesmanifestatie, besloot hij spontaan zijn programma te wijzigen en het originele verhaal van de Jan Klaassen te spelen. De voorstelling begint om 15:30 uur en duurt ongeveer twintig minuten.

Kijk voor het volledige (voorlopige) programma van de manifestatie op http://www.wereldcrisis.nl

Noten voor de pers


* Platform Tegen de 'Nieuwe Oorlog': 030-2714376 en 030-2316666 (Jan Schaake, Kerk en Vrede)


* Het laatste nieuws vindt u op http://www.wereldcrisis.nl en op http://www.omslag.nl


* Zondag 30 sep 14:00 manifestatie op de Dam in Amsterdam! Tegen de Nieuwe Oorlog - Zie http://www.wereldcrisis.nl Omslag - Werkplaats voor Duurzame Ontwikkeling
Postbus 81 - 5600 AB Eindhoven - Tel. 040-2910295 E-mail omslag@omslag.nl - Web http://www.omslag.nl