Ingezonden persbericht

VUGHTSE SPORTCLUB PRINS HENDRIK
AFDELING ATLETIEK

Vught, 30 september 2001

Prins Hendrik voor de 4e maal Nederlands kampioen Ekiden

Voor de derde achtereenvolgende keer, en voor de vierde keer in totaal, is Prins Hendrik Nederlands Ekidenkampioen geworden. In Zwolle, op 30 september kwamen de zes lopers van de 1e mannenploeg tot een tijd van 2.10.32, waarmee ze de ploeg van Hellas Utrecht met groot gemak versloegen.

De Ekiden, een estafette voor zes lopers over de marathonafstand 42 kilometer en 195 meter, is van Japanse oorsprong, en begin jaren negentig door onder meer Prins Hendrik Vught in Nederland geĂŻntroduceerd. Behalve het organiseren van de jaarlijkse Ekiden in Vught zelf, in maart, is Prins Hendrik overheersend in deze discipline gebleken, tijdens de meest recente nationale kampioenschappen.
Dit jaar liep Michiel Otten samen met Luc Krotwaar, Mark van Maaren, Remco Kortenoeven, Wouter Timmer en Edo Baart vanaf de start onbedreigd naar de zege toe. Op de finish bleek een ongekend grote voorsprong opgebouwd te zijn: bijna 5 minuten.
De vrouwen van Prins Hendrik maakte ook een goede indruk met een vierde plek. Angelique Timmermans, Maria Dooyenburg (V35), Monique Scholte, Leontine van Roosmalen, Hetty van der Pennen en Anne van der Hurk finishte net boven de 3 uur: 3u en 13 seconden.

Einde Bericht

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jeroen de Wilt, PR-Medewerker Atletiek Prins Hendrik Vught, Tel. 073-6420441 / e-mail: ph@ph.nl