t.a.v. de (auto)sportredactie

Braspenning Racing wint titel in Dutch Supercar Challenge

Zandvoort/Amsterdam, 30 september 2001. Braspenning Racing kan na afloop van de allesbeslissende race in de Dutch Supercar Challenge terugkijken op een geslaagd seizoen. Arjen Vels won op Circuit Park Zandvoort de titel in de klasse Sport I, gevolgd door Arthur Janssen op de tweede plaats in het klassement.

De spanning in de klasse Sport I was te snijden. Na negen van de tien races had Arthur Janssen (BMW M3) een voorsprong in het algemeen klassement van welgeteld één puntje op tweede man Arjen Vels (BMW Compact 2,8). De titel ging naar Vels. Janssen kon het tempo aanvankelijk goed volgen, maar in de loop van de race werden zijn banden steeds slechter. Daardoor viel hij terug naar de uiteindelijke vierde plaats in zijn klasse.

Arjen Vels kwam als tweede over de finish en stelde de titel daarmee veilig voor zichzelf en voor zijn team Braspenning Racing. Arjen Vels won dit seizoen maar liefst vijf races, hij werd twee keer tweede.

Hans Ambaum boekte een succes door met zijn 380 pk sterke Marcos Mantis als derde te eindigen in de klasse Marcos Mantis Challenge. Het was de negende podiumplek voor Hans in tien races! Ambaum eindigde op de vierde plaats in het eindklassement van zijn klasse.
Nol Köhler kwam met zijn BMW Z3 M Coupe 3,2 als tweede over de finish in de klasse Supersport. Köhler miste op een haar na de tweede plaats in het eindklassement; hij komt slechts één puntje tekort op tweede man Rudolf van Soelen!
Bob Pront eindigde ook op het podium, hij werd derde met zijn BMW M3 in de klasse Sport I.
"We hebben een goed seizoen gehad, zowel in sportief oogpunt als voor wat betreft de gezelligheid en de sfeer in het team", aldus teameigenaar Ron Braspenning. "We gaan ons nu voorbereiden op een minstens zo succesvol seizoen 2002."
Braspenning Racing is het grootste en gezelligste raceteam van Nederland. Braspenning Racing komt dit seizoen met maar liefst veertien coureurs uit in de Dutch Supercar Challenge.
Braspenning Racing wordt onder meer gesteund door Axium Verzekeringen, Interlinie reclamewerken, Braspower en Puccini Amersfoort.