Gemeente Etten-Leur

Binnenkort weer inzameling van klein chemisch afval

Van 1 tot en met 5 oktober aanstaande is er weer een inzameling van klein chemisch afval met de chemocar. Het gratis ophalen van de huishoudelijke probleemstoffen gebeurt echter alleen bij die personen die zich van tevoren telefonisch hebben aangemeld. Sinds het begin van dit jaar geldt er landelijk een nieuwe KCA-inzamellijst die aangeboden kunnen worden. Indien u klein chemisch afval wilt aanbieden aan de chemocar, dan dient u zich hiervoor aan te melden bij het Centraal Meldpunt Beheer & Onderhoud in het gemeentehuis, tel. 5024444. In onderstaand overzicht is het routeschema van de chemocar weergegeven. Dus na telefonische aanmelding vindt de inzameling plaats op de dag dat de chemocar uw wijk aandoet.


1 oktober : wijk 1, 2 en 3

2 oktober : wijk 4, 5 en 6

3 oktober : wijk 7, 8 en 9

4 oktober : wijk 10, 11 en 12

5 oktober : wijk 13, 14 en 15

De aangegeven wijknummers zijn gelijk aan de wijknummers van de gescheiden afvalinzameling.

VEILIGHEID VOOR ALLES Het apart houden en het inleveren van de gevaarlijke chemische stoffen is vanzelfsprekend aan enkele spelregels gebonden, te weten:

Lever de schadelijke stoffen zoveel mogelijk in de originele verpakking in.

Lukt dit niet meer, vermeld dan op de verpakking om welke stof het gaat.

Gooi diverse restanten nooit bij elkaar.

Zorg ervoor dat de stoffen goed verpakt zijn.

Houd de stoffen buiten bereik van kinderen en huisdieren.

Houd ook de stoffen apart waarvan u twijfelt of zij tot het KCA behoren.

Zet de probleemstoffen nooit aan de straat, maar lever deze persoonlijk in.

MILIEUSTRAAT Het klein chemisch afval kan men ook gratis inleveren bij de Milieustraat aan het Vossendaal op maandag, woensdag en vrijdag van 13.30 - 16.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur. Gebruikte batterijen kan men inleveren bij de batterijboxen die op diverse plaatsen in Etten-Leur staan.

DE NIEUWE INZAMELLIJST De KCA-inzamellijst, zoals deze sinds 1 januari 2001 landelijk geldt, is op deze website geplaatst. Deze lijst en meer informatie over klein chemisch afval is beschikbaar in het gemeentehuis bij bureau Voorlichting.