Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer

Milieu

Infodagen legionella

Infodagen over legionellapreventie. Waarom en voor wie?

Vóór 15 oktober 2001 moeten eigenaren van collectieve leidingwaterinstallaties controleren of de waterleidingen in hun gebouwen legionellaveilig zijn. Zij moeten daarom een risicoanalyse laten maken, en zonodig een beheersplan opstellen. Dit staat in de tijdelijke Regeling legionellapreventie in leidingwater die vanaf 15 oktober 2000 geldt. Ondanks het informatiemateriaal dat VROM hierover aan onder meer brancheorganisaties heeft gestuurd, zijn er toch nog (technische) vragen over de verplichte legionellacontrole van waterleidingen te zijn. Om daaraan tegemoet te komen worden landelijke infodagen gehouden. Waterexperts geven daar een presentatie en beantwoorden vragen. De infodagen zijn bedoeld voor eigenaren van collectieve leidingwaterinstallaties .


*

Maandag 1 oktober: Conference Builing, Hanzestraat 320, Zwolle
*

Dinsdag 2 oktober: Intechnium, Korenmolenstraat 4, Woerden
*

Donderdag 4 oktober: Van der Valk Hotel, Aalsterweg 322, Eindhoven

Tussen 14.00 uur en 21.30 uur kunt u daar terecht met al uw vragen over legionellapreventie. De bijeenkomsten zijn gratis. Aanmelden is niet nodig. Om 14.30 uur, 16.30 uur en 19.00 uur houden deskundige sprekers uit de watersector een voorlichtingssessie. Ook ligt er een informatiemap klaar.

Voorkomen besmetting
De rijksoverheid hecht veel belang aan het voorkomen en bestrijden van legionellabacteriën. Risico's op legionellabesmetting via het inademen van kleine druppeltjes leidingwater ontstaat voornamelijk door onvoldoende kwaliteit van de leidingwaterinstallatie. In de tijdelijke Regeling legionellapreventie in leidingwater zijn voorschriften opgenomen om het risico op besmetting te beheersen.

Bekijk de antwoorden op de meest gestelde vragen over de verplichting om vóór 15 oktober 2001 aan de tijdelijke Regeling legionellapreventie in leidingwater te voldoen.

Milieu - Nieuws
Infodagen legionella - Veel gestelde vragen

Infodagen Legionella