Intel annonceert 's werelds snelste mobiele PC-processor

Twaalf nieuwe mobiele processors bestrijken alle mobiele PC-segmenten

Nieuwegein, 1 oktober 2001 - Intel introduceert vandaag 's werelds snelste mobiele PC-processor, samen met 's werelds energiezuinigste processor tot op heden, beide gebaseerd op Intels geavanceerde 0,13 micron productieprocestechnologie. Deze processors bereiken een nieuw prestatieniveau en een laag energieverbruik voor zelfs de kleinste mobiele PC's. In totaal voegt Intel twaalf nieuwe mobiele processors aan haar productlijn toe, die alle marktsegmenten voor mobiele computers omspannen.

De mobiele Intel® Pentium® III processor-M heeft een kloksnelheid van 1,2GHz en biedt daardoor de hoogste prestaties in mobiele PC's van elk formaat. De nieuwe mobiele Intel Pentium III-processor-M op 700MHz werkt op een ultralaag voltage van 0,95 volt, terwijl de processor in batterijmodus gemiddeld minder dan een halve Watt verbruikt.

"De mobiele Pentium III processor-M familie combineert de hoogste prestaties en het laagste energieverbruik met 's werelds meest geavanceerde productietechnologie," zegt Frank Spindler, vice-president en algemeen manager van Intels Mobile Platforms Group. "Met de introductie van de energiezuinige mobiele Pentium III processor-M, kunnen nu zelfs de kleinste mobiele PC's hoge prestaties leveren, zonder een compromis te moeten sluiten met de levensduur van de batterij."

Snelle, energiezuinige processors voor elk mobiel segment Met deze aankondiging maakt Intels energiezuinige processorfamilie de overstap naar de 0,13 micron procestechnologie en voegt nieuwe architecturale verbeteringen toe voor meer prestaties en minder energieverbruik.

De nieuwe 'Ultra-low' en 'Low Voltage' mobiele Pentium III-processors-M, geproduceerd met 0,13-micron procestechnologie, kennen verschillende verbeteringen in de architectuur, waaronder een 512 KB L2 cache, Data Prefetcher en een 133 MHz processor systeembus.

Daarnaast ondersteunen alle mobiele Pentium III-processors-M de Enhanced Intel SpeedStep-technologie, die automatisch omschakelt tussen Maximum Performance Mode en Battery Optimized Mode en resulteert in de beste balans tussen snelheid en energieverbruik. De nieuwe 'Deeper Sleep' modus leidt ten opzichte van de eerdere 'Low Power' modus tot een nog lager stroomverbruik, wat de levensduur van de batterij ten goede komt. Zo wordt een stroomverbruik gerealiseerd van slechts 0,2 Watt of minder - zelfs met draaiende applicaties. Door deze nieuwe ontwerp- en energietechnologieën werkt de mobiele Pentium III-processor-M op een ultralaag voltage van 0,95 Volt en bereikt een prestatieverbetering van 64 procent ten opzichte van de voorgaande generatie. Deze producten zijn geoptimaliseerd voor gebruik in mini- en subnotebooks en tablet PC's.

Mobile Intel 830 Chipset
Intel heeft tevens twee nieuwe versies van haar Intel 830 mobiele chipsetfamilie aangekondigd die ontwikkeld zijn om te kunnen voldoen aan de behoeften van diverse mobiele marktsegmenten. De Intel 830M chipset biedt geïntegreerde, krachtige graphics-verwerking voor robuuste 2D, 3D en videoweergave op notebook PC's in het middensegment, terwijl de Intel 830MG chipset bedoeld is voor het bieden van geïntegreerde grafische mogelijkheden voor lager geprijsde systemen. Beide producten zijn voorzien van geïntegreerde grafische mogelijkheden en zijn vanaf heden in productievolumes leverbaar. De nieuwe chipsets ondersteunen maximaal één GB geheugen aan snel PC-133 SDRAM. In vergelijking met de voorgaande Intel 815EM chipset met geïntegreerde grafische mogelijkheden, biedt de nieuwe Intel 830M tot 113 procent meer prestatievermogen. In hoeveelheden van 1000 stuks bedraagt de prijs voor de Intel 830M chipset $49,50 per stuk en voor de Intel 830MG chipset $35,00 per stuk.

Specificaties en prijzen
Processor Frequentie Prijs in hoeveelheden van 100 stuks Gemiddeld stroomverbruik in autom. modus Voltage in AutomaticMode Procestechnologie L2 Cache Mobile Intel® Pentium® III processor-M 1.2 GHz/800 MHz in Battery Mode $722 Intel is 's werelds grootste chipfabrikant en een vooraanstaand producent van personal computer-, netwerk- en communicatieproducten. Meer informatie over Intel is te vinden op: http://www.intel.com/pressroom/.