Gemeente Zeist

Energieverbruik omlaag en wooncomfort omhoog!
Winnaar loting Actie Wooncomfort


Op 22 september jl. heeft de Milieudienst Zuidoost Utrecht in opdracht van de gemeente Zeist een informatiebijeenkomst georganiseerd over de Actie Wooncomfort Zeist. Onder de aanwezigen van deze goed bezochte bijeenkomst is een lampenset (t.w.v. fl. 100,-) aangeboden door de gemeente Zeist, verloot. De heer A. Blaas uit Zeist mag zich de gelukkige winnaar noemen.
De gemeente Zeist wil door middel van deze actie het wooncomfort van de particuliere huiseigenaren verbeteren en het energieverbruik omlaag brengen. De actie is vooral interessant voor eigenaren van een woning die vóór 1985 is gebouwd. Tijdens dit project wordt samengewerkt met de energiebedrijven Eneco en Remu, en Planbuilding (coöperatie van uitvoerende bedrijven). De actie wordt gecoördineerd door de Milieudienst en is vorig jaar gestart.

Energie Prestatie Advies (EPA)
Via de Actie Wooncomfort Zeist kunnen huiseigenaren energiezuinige maatregelen laten uitvoeren, die tevens het wooncomfort verbeteren. Om inzicht te krijgen in deze mogelijkheden, is het zinvol om een EPA te laten uitvoeren: een adviseur analyseert het energiegebruik in een woning en adviseert over energiebesparende maatregelen. Tijdens de Actie Wooncomfort kan voor fl. 350,- een EPA worden uitgevoerd. Dit bedrag wordt terugverdiend als één van de geadviseerde maatregelen wordt uitgevoerd. Het EPA is gekoppeld aan de landelijke Energiepremieregeling. Met deze regeling zijn subsidies te verkrijgen voor maatregelen in en aan de woning. Dit jaar zijn ook subsidies verkrijgbaar voor zonnepanelen en zonneboilers. Daarnaast hebben degenen die een EPA hebben laten uitvoeren recht op een bonus van 25% per uitgevoerde maatregel!

Zonneboiler nu extra voordelig door drievoudige subsidie Tijdens het project wordt extra subsidie uitgekeerd door Eneco Energie en de gemeente. In totaal wordt fl. 3.350,- aan subsidie uitgekeerd voor een zonneboiler met een warmte opbrengst van meer dan 3 GigaJoule per jaar. Heeft u een EPA uit laten voeren dan heeft u ook nog eens recht op fl. 375,- extra subsidie. Hierdoor wordt de aanschaf van een zonneboiler extra aantrekkelijk!

Informatie
Voor meer informatie kunt u op werkdagen tussen 09.00 - 12.00 uur contact opnemen met de heer P. Aelmans van de Milieudienst Zuidoost-Utrecht, tel. (030) 6999512, of bezoek de internetpagina.