Gemeente Hoogeveen

Regeling grof huisvuil Milieustraat

Burgemeester en Wethouders van Hoogeveen maken bekend dat vanaf 2 oktober 2001 de navolgende nadere regeling van toepassing is op het afvoeren van grof huisvuil via de gemeentewerf/Milieustraat.

Nadere regeling van Burgemeester en Wethouders inzake afvoeren van grof huisvuil via de gemeentewerf/Milieustraat ter uitvoering van artikel 59 van de Algemene Plaatselijke Verordening.

Artikel 1. Achterlaten afvalstoffen (grof huisvuil).

Huishoudelijke afvalstoffen, waaronder grof huisvuil, kunnen worden achtergelaten op het gedeelte, nader aangeduid als de "Milieustraat", van de gemeentewerf aan de Vos van Steenwijklaan 75 te Hoogeveen.

Artikel 2. Toegang tot de Milieustraat.

De Milieustraat is uitsluitend toegankelijk voor inwoners van de gemeente Hoogeveen die in het bezit zijn van een geldige, namens Burgemeester en Wethouders van Hoogeveen, verstrekte toegangspas voor de Milieustraat.

Artikel 3. Uitgifte toegangspas.

Om voor een toegangspas in aanmerking te komen zijn van toepassing "De Algemene voorwaarden toegangspas Milieustraat gemeente Hoogeveen" en de daarop betrekking hebbende wijzigingsbesluiten van het college van Burgemeester en Wethouders van Hoogeveen.

Deze wijzigingsbesluiten treden in werking vier weken nadat zij bekend zijn gemaakt.

Artikel 4. Verplichting tot scheiding afvalstoffen.

Een ieder is verplicht om het afval dat op de Milieustraat wordt achtergelaten zodanig te scheiden dat de als "gemengd" afval aan te bieden fractie nog uitsluitend uit niet herbruikbare afvalcomponenten bestaat en voorzover op de Milieustraat voorzieningen aanwezig zijn voor het achterlaten van herbruikbare afvalstoffen. Herbruikbare afvalcomponenten dienen uitsluitend in de daarvoor aangewezen voorzieningen te worden achtergelaten.

Artikel 5. Achterlaten bijzondere categorieën afvalstoffen.

Het is verboden op de Milieustraat afvalstoffen achter te laten waarvoor namens Burgemeester en Wethouders van Hoogeveen bijzondere acceptatievoorwaarden zijn afgekondigd, waaronder asbest(cement) en klein chemisch (gevaarlijk) afval, indien dit gebeurt op een van die voorwaarden afwijkende wijze.