VAN DEN ENDE THEATERPRODUCTIES
http://www.musicals.nl

Antje Monteiro wordt Amneris in Elton John en Tim Rice's Aida

Het creatieve team van Elton John en Tim Rice's Aida heeft Antje Monteiro verkozen voor de hoofdrol van Amneris in de musical Aida. De belangstelling om een plaats te bemachtigen in de grootste nieuwe musical van het komend seizoen was enorm. In de drie maanden durende castingperiode zijn meer dan 900 kandidaten getest en dat is absoluut een record voor een musicalproductie. In de rol van Amneris raakt Antje Monteiro met legerkapitein Radames en de Nubische prinses Aida verstrikt in een noodlottig liefdesdrama.

Volgens regisseur Robert Falls, die ook de Broadway productie van Aida regisseerde, is Antje 'de juiste actrice, haar moderne rockachtige stem is ideaal voor deze rol.' Tekstschrijver Tim Rice: 'Antje Monteiro is in haar tekstbehandeling zowel komisch als breekbaar, een perfecte combinatie.' Joop van den Ende: 'Haar frisse, jeugdige aanpak belooft veel voor de toekomst.'

Antje Monteiro is dit theaterseizoen nog te zien in de musical Irving Berlin: There's no business like show business. Begin jaren '90 stond zij twee jaar lang in de musical Jeans. Naast spelen in musicals was Antje lead-zangeres bij verschillende orkesten met een breed pop- en soulrepertoire en maakte zij tournees door binnen- en buitenland. Tegenwoordig treedt zij ook als zangeres op, zowel solo als in de groep 'Broadway Boulevard', die een programma met musicalhoogtepunten brengt.

De musical Aida is de nieuwste open-eind productie van Joop van den Ende Theaterproducties in Scheveningen. Aida is het eerste resultaat in ons land van de overeenkomst tussen Disney Theatrical Worldwide en Joop van den Ende Theaterproducties.

Het publieke succes van de met vier Tony Awards bekroonde Aida overtreft alle verwachtingen op Broadway waar de musical inmiddels behoort tot de top drie van meest succesvolle lopende producties. Elton John en Tim Rice hebben zich, ruim honderd jaar na de opera-componist Verdi, laten inspireren door het verhaal van de 19de eeuwse Egyptoloog Auguste Mariette. Voor hun eigentijdse versie van dit beroemde drama hebben zij de begin- en slotscène verplaatst naar een museum voor Egyptische kunst. Deze moderne Aida vertelt het verhaal over de onmogelijke liefde tussen de Nubische prinses Aida en de Egyptische legerkapitein Radames: een ontluikende liefde in een tijd vol haat.

Aida gaat op 21 oktober in première in het Fortis Circustheater in Scheveningen, de eerste
try-out vindt plaats op 3 oktober.