Korps: Groningen, plaats: Diverse 3-10-2001
Politiebericht Groningen
Woensdag 3 oktober 2001

Dagelijkse berichten

Oldekerk: dodelijk ongeval (melkauto in het water) De identiteit van de omgekomen chauffeur van verkeersongeval op dinsdagavond op het Hoendiep onder Oldekerk, gemeente Grootegast, is bekend. Het gaat om een 29-jarige inwoner van Surhuizum (Fr).

Nieuwe Pekela: auto tegen boom
Een 69-jarige inwoner van Stadskanaal is ernstig gewond geraakt, nadat hij dinsdagmorgen omstreeks 9.30 uur op de Provincialeweg N366 bij Nieuwe Pekela door onbekende oorzaak tegen een boom is gebotst. Het slachtoffer raakte beklemd en moest door de brandweer uit het wrak worden gezaagd. Hij is met hoofdletsel overgebracht naar het ziekenhuis. De auto was totaal vernield. Deze is door een bergingsbedrijf afgesleept. Het verkeer is enige tijd omgeleid via de parallelweg.

Garmerwolde: voetganger aangereden op donker fietspad Een 62-jarige voetganger uit Kantens is dinsdagavond gewond geraakt toen hij op het fietspad van de Provincialeweg bij Garmerwolde werd aangereden door een 17-jarige bromfietser uit Ten Boer. Hij is met een beenbreuk overgebracht naar het ziekenhuis. De voetganger liep in het donker en werd totaal niet waargenomen door de bromfietser. Deze vernam plotseling dat hij ergens tegenaan reed. Direct daarna zag hij de bejaarde man liggen.

Delfzijl: fietser aangereden, automobilist rijdt door De politie is op zoek naar een onbekende automobilist die maandagmiddag omstreeks 15.00 uur een 16-jarige fietser heeft aangereden op de kruising Weg naar den Dam met de Trekweg in Delfzijl. Daarbij liep de fietser een scheurtje op in de elleboog en moest ter behandeling worden overgebracht naar het ziekenhuis. De automobilist sloeg op genoemde kruising, komende van de richting Zeel rechtsaf en nam daarbij de bocht wat te ruim. Hierdoor ontstond een botsing met de fietser. De politie verzoekt eventuele getuigen zich te melden. Het politiebureau in Delfzijl is te bereiken via telefoonnummer 0900-8844.

Ten Boer: overschrijding 61 km/u
Een 27-jarige automobilist uit Assen moest dinsdagmorgen zijn rijbewijs inleveren, nadat hij op de Provincialeweg in ten Boer (maximum snelheid 50 km/u) was geklokt op 111 km/u. De politie hield de automobilist ter plaatse aan. Hij zal zich te zijner tijd moeten verantwoorden voor de rechter.

Ter Apelkanaal: alcomobilist
Een 49-jarige automobilist uit Musselkanaal is dinsdagnacht bekeurd voor het rijden onder invloed van alcohol. Bij een controle op de Zandberg in Ter Apelkanaal bleek de man 1.5 promille in zijn bloed te hebben. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Oude Pekela: rectificatie ongeval politieauto
In tegenstelling tot wat in een politiepersbericht van maandag 1 oktober 2001 staat vermeld over een ongeval tussen een politiewagen en een 71-jarige automobilist op de Beersterweg in Winschoten voerde de politieauto geen geluidssignalen. De 40-jarige agent die zondagavond op weg was naar een ongeval op de A7 haalde een aantal autos in en voerde alleen optische signalen. Hij kwam in botsing met de automobilist uit Oude Pekela. Beide bestuurders hebben een verklaring afgelegd en er wordt voor justitie een proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: fietsster (18) gewond bij aanrijding Een 18-jarige fietsster uit Groningen verleende dinsdagmiddag op de kruising Pop Dijkemaweg met de Stratinghweg geen voorrang aan een 35-jarige automobilist uit dezelfde plaats. De vrouw kwam bij de botsing tegen de voorruit van de auto aan en werd voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht. Haar fiets raakte totaal vernield.

Groningen: tippelaarster aangehouden
In de Verlengde Visserstraat werd een agent in burger aangesproken door een 24-jarige tippelaarster uit Leeuwarden die haar diensten aanbood. De vrouw werd al in de gaten gehouden op verdenking van tippelen. Zij werd aangehouden en kreeg op het bureau een proces-verbaal.

Groningen: alcomobilist veroorzaakt aanrijding
Een 40-jarige automobilist uit Groningen reed dinsdagmiddag op de Friesestraatweg een 33-jarige plaatsgenote van achteren aan in haar auto. De Stadjer bleek onder invloed van alcohol en blies op het bureau een promillage van 2.1. Zijn rijbewijs is ingevorderd en een proces-verbaal wordt opgemaakt. Er was alleen materiele schade aan beide wagens.

Groningen: verkeerscontroles
Op de Groningerweg is dinsdagochtend met de zogeheten lasergun een snelheidscontrole gehouden. In totaal reden 13 voertuigen sneller dan de toegestane 60 km per uur. De snelste reed 89 km per uur. Op de Laan 1940-1945 en bij het Vrijheidsplein werden twee bietenwagen gecontroleerd op de belading. Een bedrijfswagen uit Harderwijk bleek meer dan vijf ton te zwaar en een collega vervoerder uit Epe was zeven ton te zwaar. De bieten zijn afgeladen op de Sontweg en processen-verbaal zijn opgemaakt.

Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 0900 - 8844 (30 c/m)