Nederlands Architectuurinstituut

NAi

NAi-persbericht, 27 september 2001

NAi benoemt adjunct-directeur en hoofd externe betrekkingen

Met ingang van 1 december 2001 is de heer Patrick van Mil (1958) benoemd tot adjunct-directeur van het Nederlands Architectuurinstituut (NAi). Op 1 november aanstaande begint Lidewij de Koekkoek (1963) als hoofd externe betrekkingen bij het NAi.

Patrick van Mil Patrick van Mil is afgestudeerd architectuurhistoricus en heeft ruime managementervaring bij zowel musea als bij de media. In de jaren '80 was hij werkzaam als hoofd Presentatie bij Rijksmuseum Zuiderzeemuseum, om vervolgens een aantal jaar actief te zijn bij de omroep, als eindredacteur Talkshows en Informatieve Programma's bij NCRV-televisie. Hierna keerde hij weer terug naar de culturele sector als hoofd Collecties & Informatie bij het Nederlands Filmmuseum. De afgelopen jaren werkte hij als organisatie- en beleidsadviseur cultuur en media bij Berenschot.

Bij het NAi zal Patrick van Mil samen met de directeur verantwoordelijk zijn voor de ontwikkeling en de realisatie van het beleid, zowel artistiek als materieel, van het hele instituut. Binnen de taakverdeling tussen algemeen directeur en adjunct-directeur richt de adjunct-directeur zich in hoofdzaak op het interne functioneren van het instituut: P&O, ICT, Financieel Economische Zaken en Facilitaire Zaken.

Lidewij de Koekkoek Lidewij de Koekkoek is kunsthistoricus en heeft enkele jaren gewerkt als stafmedewerker beeldende kunst en audiovisuele media bij de stichting Culturele Raad Noord-Holland en als projectadviseur kunst in opdracht bij de stichting Kunst en Cultuur Noord-Holland. Vanaf 1997 is zij werkzaam geweest bij het Nederlands Textielmuseum in Tilburg, de eerste jaren als hoofd Publiekszaken, vervolgens als Pr en Marketingmanager en tegelijkertijd als projectleider verbouw en herinrichting. Binnen het NAi zal Lidewij de Koekkoek zich zowel bezig gaan houden met het ontwikkelen, bewaken en uitvoeren van de marketing- en communicatiestrategie als met het opzetten en uitvoeren van beleid voor subsidie- en sponsorwerving. In beide aspecten van haar functie heeft zij de afgelopen jaren bij het Textielmuseum ruime ervaring opgedaan.

meer informatie Voor nadere informatie kunt u zich wenden tot de afdeling communicatie van het NAi (Martine Heijnen, Astrid Karbaat, Cornelis Krul), tel 010-4401271, fax 010-4366975, e-mail: info@nai.nl.
---

NAi
Nederlands Architectuurinstituut - Museumpark 25 - 3015 CB Rotterdam tel. 010-4401200 - fax 010-4366975 - info@nai.nl