Gemeente Rotterdam

Oordeel bezoekers input voor verbetering site
www.rotterdam.nl nieuwe stijl

Vanaf vandaag is de in februari jl. gelanceerde website www.rotterdam.nl naar aanleiding van een uitgebreid gebruikersonderzoek aangepast. Resultaat is een site die beter aansluit op de wensen van gebruikers met een meer Rotterdamse uitstraling. Voortaan zien digitale bezoekers naast andere aanpassingen meer beeldmateriaal op de site, een gebruiksvriendelijker menu en worden ze op typisch Rotterdamse wijze door het bootje, 'Sleepie' op sleeptouw genomen door de site. De gemeente is zich bewust van de noodzaak de kwaliteit te blijven peilen. Periodiek zal dan ook gebruikersonderzoek worden herhaald.

Rotterdammers en andere bezoekers van de site gaven via diepte-interviews en on line onderzoek hun mening over www.rotterdam.nl. Belangrijkste conclusie is dat het publiek verrast is over de enorme hoeveelheid informatie die ze onder www.rotterdam.nl vindt, maar daarbij meer foto's van Rotterdam op de site wil zien en meer hulp wil krijgen bij het vinden van de weg in de grote hoeveelheid informatie.

De website van Rotterdam biedt toegang tot informatie van alle gemeentelijke diensten, bedrijven en deelgemeenten en natuurlijk hun internetsites. Daarnaast vinden digitale bezoekers er ook nieuws en informatie over de stad en de haven, historische en recente plaatjes, videobeelden en feiten en cijfers. De site biedt verschillende ingangen om informatie te zoeken. Naast de traditionele menustructuur kan de digitale bezoeker gebruik maken van een geografische ingang (wat zit waar) en een alfabetische ingang (gemeente van A-Z). Voor degenen die voorkeur hebben voor het geven van een zoekopdracht bestaat uiteraard ook de mogelijkheid de zoekfunctie te gebruiken.

Om potentiële gebruikers op de hoogte te brengen van bestaan en inhoud van de site, vraagt Rotterdam in de maand oktober aandacht voor www.rotterdam.nl via onder meer spotjes op radio en tv, een Rotterdam.nl-tram, advertenties en verschillende posters in de stad.

e-Rotterdam
De internetsite is onderdeel van het zogenaamd e-programma van de gemeente, dat moet leiden tot een e-Rotterdam waarin alle geledingen van de samenleving actief kunnen deelnemen aan de informatiemaatschappij. Het e-programma heeft als kern dat Rotterdam investeert in wonen, werken en leven, met ICT als hulpmiddel. Ruim 100 miljoen gulden heeft Rotterdam hiervoor over.