Ministerie van Verkeer en Waterstaat


http://www.minvenw.nl

Dubbelbesluit over spoorverbinding Roosendaal - Antwerpen

DUBBELBESLUIT OVER SPOORVERBINDING ROOSENDAAL - ANTWERPEN

DIT IS EEN GEZAMEMLIJK PERSBERICHT VAN HET MINISTERIE VAN VERKEER EN

WATERSTAAT, DE PROVINCIE BRABANT EN ZEELAND EN DE GEMEENTE

ROOSENDAAL

Minister Netelenbos van Verkeer en Waterstaat heeft vanmorgen een gesprek gehad met regionale en lokale bestuurders van de provincie Brabant en Zeeland en de gemeente Roosendaal. Tijdens dit gesprek is het volgende overeengekomen.

Minister Netelenbos zal nog dit jaar een zgn. dubbelbesluit over de Verbinding Roosendaal - Antwerpen (VERA) aan het kabinet voorleggen. Dit dubbelbesluit houdt in:

1) er komt een aansluiting op spoorlijn 11 vanuit België en een zgn. Sloeboog in de periode tot 2010,

2) er wordt in het komend jaar een Quickscan uitgevoerd naar een eindbeeld voor de primaire goederenspoorverbinding van Antwerpen naar Rotterdam. Deze Quickscan moet een helder beeld geven van de realisatie van de gehele spoorverbinding in de periode tot 2020. Uitgangspunt voor de regio is dat dit ook juridisch bindend wordt vastgelegd. De minister heeft toegezegd te onderzoeken of dit mogelijk is.

Tevens is afgesproken dat er voor de korte termijn naar oplossingen wordt gezocht voor de veiligheidssituatie langs het spoor en emplacement in Roosendaal. Deze oplossingen zullen zo worden gekozen dat ze binnen de toekomstvaste oplossing voor de gehele spoorverbinding van Antwerpen naar Rotterdam passen.

Yvonne de Keulenaar, 070 - 351 6582


03 okt 01 14:12