Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 3-10-2001 Politieberichten district Heerlen (RKey; 14.00 u) Woensdag, 3 oktober 2001

District Heerlen

Heerlen; auto inbeslaggenomen
Afgelopen dinsdagavond omstreeks 20.45 uur kreeg de politie een melding van een aanrijding op de A-79 in Heerlen. Bleek dat een automobilist door nog onbekende oorzaak met zijn auto in de middenberm tegen een lichtmast was gebotst. De lichtmast raakte bij de aanrijding flink beschadigd (omgebogen) en de auto raakte aan de voorzijde beschadigd. Volgens getuigen had de autobestuurder na de aanrijding er zijn auto langs de weg geparkeerd en was weggelopen. De politie die terplaatse kwam heeft de auto inbeslaggenomen en afgesleept. De politie stelt een nader onderzoek in naar de precieze oorzaak/toedracht van de aanrijding en naar de identiteit van de na de aanrijding weggelopen automobilist.

Heerlen; ingebroken
Bewoners van een woning aan de Europalaan in Heerlen ontdekten bij thuiskomst afgelopen dinsdagmorgen dat was ingebroken. Inbrekers zijn die dinsdagmorgen, vermoedelijk tussen 07.30 en 10.15 uur de woning via de achterzijde binnengedrongen en hebben allerlei gereedschap gestolen. Er wordt nog nagegaan / geinventariseerd om wat voor gereedschap het allemaal precies gaat.
Afgelopen nacht, dinsdag op woensdagnacht omstreeks 04.00 uur kreeg de politie een melding van een inbraak in een bedrijf aan de Valkenburgerweg in Heerlen. Bleek dat inbrekers via de achterzijde het bedrijfspand waren binnengedrongen en enkele (kantoor)ruimten hadden doorzocht. Het is nog niet duidelijk of / wat er is gestolen, dat moet nog precies worden nagekeken.

Heerlen/Brunssum; verkeerscontroles
De politie heeft afgelopen dinsdag samen met de Koninklijke Marechaussee verkeerscontroles gehouden op de Beersdalweg, de Valkenburgerweg, Schandelerboord, Willemstraat, de Kerkraderweg en op de Groeneboord in Heerlen en op de Rimburgerweg in Brunssum. Daarbij werden totaal 51 voertuigbestuurders bekeurd (43 voertuigbestuurders in Heerlen en 8 in Brunssum). De geconstateerde overtredingen varieerden van ondermeer het overschrijden van de terplaatse maximaal geldende snelheid, het niet stoppen voor het rode verkeerslicht, het niet dragen van de autogordel tot het niet dragen van een helm door bromfietsbestuurders.

Brunssum; controle natuur/buitengebied
Bij een controle afgelopen dinsdag in de natuur/buitengebieden in en rondom Brunssum heeft de politie totaal 10 personen bekeurd. De geconstateerde overtredingen varieerden van met name het niet aangelijnd hebben van de hond / loslopende honden (totaal 5 bekeuringen), het zich bevinden op terreinen waarvan de toegang is verboden tot het illegaal parkeren van een voertuig in de berm. Aan enkele vijvers overigens ook een tiental vissers gecontroleerd die allemaal in het bezit waren van de nodige papieren / visaktes. De politie gaat de komende tijd vaker in de natuur/buitengebieden controleren, met name op het niet aangelijnd hebben van de honden / loslopende honden.

Hoensbroek; ingebroken
Afgelopen nacht, dinsdag op woensdagnacht omstreeks 03.45 uur kreeg de politie een melding van een inbraak in een winkel aan de Prof. Van t Hoffstraat in Hoensbroek. Bleek dat inbrekers door vernieling van een etalageruit de winkel waren binnengedrongen. Het is nog niet duidelijk of / wat er is gestolen, dat moet nog precies worden nagegaan. Vanmorgen, woensdagmorgen werd een inbraak ontdekt in een woning aan de Prins Willemstraat in Hoensbroek. Inbrekers die de woning afgelopen nacht zijn binnengedrongen hebben deze doorzocht en hebben een gsm en bankpasjes gestolen. Daarnaast hebben de inbrekers middels de gevonden autosleutels ook de auto van de bewoners gestolen. Daarbij gaat het om een rode Volvo V40 (kentekennummer TJ-NH-32). Bij de politie is aangifte gedaan en die stelt een onderzoek in.