Ingezonden persbericht

Persbericht

Bestuurlijke informatie bij 5 gemeenten op het internet

Alle raadsstukken nu on-line via systeem gebaseerd op ZyIMAGE Webserver

Amsterdam, oktober 2001 - Maar liefst 5 gemeenten, te weten Groningen, Eindhoven, Schiedam, Delfzijl en Helmond, hebben in een gezamenlijk project met ZyLAB Technologies hun bestuurlijke informatie op het internet gezet. Met behulp van ZyLAB's document imaging en full-text retrieval software hebben burgers nu direct inzicht in alle stukken die besproken worden tijdens de vergaderingen van B&W, de Raad en de diverse commissies.

In het kader van de openbaarheid van bestuur stelde het Ministerie van Binnenlandse Zaken subsidie beschikbaar om bestuurlijke informatie op het internet te zetten. Voorwaarde van deze regeling is dat minimaal 5 gemeenten met elkaar zouden samenwerken om zo tot een gezamenlijke oplossing te komen die bij iedere gemeente voldeed. In dit unieke project is in een nauwe samenwerking met ZyLAB Technologies een concept ontwikkeld dat bij iedere deelnemende gemeente is geïmplementeerd.

Doel van het concept was om een zoekstructuur te creëren die voor iedere burger eenvoudig te begrijpen is zodat deze direct informatie kan opvragen. Daarnaast is het van groot belang dat alle bestuurlijke informatie met minimale inspanning van de gemeente op het internet wordt gezet. In beide opzichten is het project zeer geslaagd.

De gemeenten scannen hun bestuurlijke informatie waarna de software van ZyLAB ervoor zorgt dat de informatie on-line staat voor de burgers. Zij kunnen op hun beurt op ieder woord of combinatie van woorden in de documenten gaan zoeken.

De onderstaande links verwijzen naar de desbetreffende sites: www.groningen.nl/bis
gemeente.eindhoven.nl
www.schiedam.nl
bis.delfzijl.nl
www.helmond.nl

ZyLAB Technologies BV, Hoogoorddreef 9, 1101 BA Amsterdam. Tel.: 020 - 69 19 550, fax: 020 - 6965175, e-mail: info@zylab.nl. Website: www.zylab.nl.

ZyLAB
ZyLAB is een snelgroeiend en winstgevend Nederlands bedrijf, gevestigd in Amsterdam Zuidoost. ZyLAB was in 1983 de eerste leverancier die een volledig programma leverde om elektronische documenten op het PC platform op de volledige tekst te kunnen doorzoeken. Sinds 1991 concentreert ZyLAB zich volledig op het maken en leveren van totaaloplossingen om binnen kantoor- en operationele omgevingen snel en eenvoudig zowel papieren- als elektronische documenten te archiveren, zoeken, vinden, organiseren, delen en te reproduceren. Wereldwijd heeft ZyLAB meer dan 600.000 licenties verkocht en heeft het operationele installaties op meer dan 5.000 verschillende sites. ZyLAB heeft diverse kantoren in Europa, de USA en Azië. Alle software van ZyLAB wordt in Nederland ontwikkeld. Meer informatie op www.zylab.nl. Voor redactionele informatie:
PB2001
Influx PR, Marald Brons, Deventerstraat 81, 7322 JL Apeldoorn. Telefoon: 055-3663034,
fax: 055-3602661, e-mail: PRInflux@cs.com, website: www.influx-PR.com.