TROS

Martin Gaus tekent nieuw contract

Afdeling Communicatie
Hilversum, 03-10-2001

DIERENEXPERT MARTIN GAUS
TEKENT NIEUW CONTRACT

Dierenexpert Martin Gaus heeft een nieuw meerjarencontract getekend bij de TROS. Hierdoor zal hij ook in de toekomst succesvolle programma's als Dierenmanieren op Reis en Dierenhospitaal (eerste uitzending op donderdag 4 oktober) blijven maken. 'De TROS is verheugd de komende jaren met Martin Gaus, dé dierendeskundige van Nederland, programma's te maken. Daarnaast zijn we een internetsite aan het ontwikkelen, waar we hoge verwachtingen van hebben', aldus een trotse mediadirecteur Huib Boermans.

De carrière van Gaus verliep wat grillig. In zijn jeugd was hij een getalenteerd honkballer. Hij speelde bij het Nederlands honkbalteam en heeft zelfs overwogen in Amerika professional te worden. Later was hij directeur van een staalfabriek, voordat hij in 1974 zijn Dierenhotel in Lelystad opende waarmee hij van zijn hobby zijn beroep maakte. Hij bouwde zijn onderneming uit tot het Hilton onder de dierenpensions. Gaus startte een hondenschool en de publiciteit daaromheen bracht hem landelijke bekendheid.

Vanaf 1981 zendt de TROS met veel succes Dierenmanieren uit. Varianten op de oorspronkelijke formule werden en worden ook door de TROS op het scherm gebracht. Daarnaast was Martin presentator van Natte Neuzen en in 2000 van het Wereld Natuur Nieuws.