Ingezonden persbericht

P e r s b e r i c h t
3 oktober 2001

Staatssecretaris van Verkeer en Waterstaat neemt Business Hospitality System in gebruik

Dinsdag 2 oktober 2001 heeft Staatssecretaris van Verkeer en Waterstaat mevrouw drs. J.M. de Vries het BedWeb Business Hospitality System in het Crowne Plaza Den Haag -Promenade hotel officieel in gebruik genomen. Crowne Plaza Den Haag -Promenade hotel is hiermee het eerste hotel in Europa met een dergelijk systeem dat voorziet in communicatie, informatievoorziening en ontspanning op de hotelkamer.

Crowne Plaza Den Haag - Promenade hotel heeft in samenwerking met Citee, een dochter van Landis Group NV, als eerste hotel in Europa het BedWeb Business Hospitality System ingevoerd. Het BedWeb Business Hospitality System is een op Internettechnologie gebaseerd digitaal platform dat hotelgasten communicatie, informatie en ontspanning op de hotelkamer biedt. De 'zakelijke' gast heeft - tegen betaling - 'state of the art technologie' ter beschikking, zoals high speed internet acces, e-mail, office - applicaties en een voorziening om laptops aan te sluiten zonder dat de eigen instellingen gewijzigd hoeven te worden.

Web Application Suite
De BedWeb hotelapplicatie integreert alle geboden functionaliteit en heeft als basis van besturing de op internettechnologie gebaseerde Web Application Suite, ontwikkeld door Citee. Het hotel krijgt de beschikking over een deel van het BedWeb Intranet ten behoeve van communicatie met gasten en hotelstaf. Het hotel kan de inhoud hiervan zelf onderhouden met behulp van de Content Management Tool, die onderdeel is van de genoemde Suite.

Uitbreiding diensten
De BedWeb Intranetapplicatie zal een toenemend aantal diensten aanbieden die het verblijf van gasten in het hotel vereenvoudigt en aangenamer maakt. Het gaat dan om gratis en eenvoudige toegang tot autohuur, taxi's, cadeaushops, informatie en verschillende vormen van entertainment.

Citee en haar partners
Citee treedt op als ICT-integrator en heeft alle expertise en kennis in huis die nodig is voor een succesvolle implementatie van de BedWeb hotel oplossing. Er worden producten van verschillende producenten ingezet. Voor Crowne Plaza Den Haag - Promenade is gekozen voor 15" multimedia TFT-schermen van Samsung, Evo T20 Thin Clients en netwerkservers van Compaq, Long Reach Ethernet netwerktechnologie en routers van Cisco en besturingsprogrammatuur van Microsoft en Citrix.