Gemeente Nieuwegein

Start inspraak wijkverkeersplan Doorslag
De gemeente Nieuwegein houdt op 3 oktober 2001 een inspraakbijeenkomst over het concept-wijkverkeersplan voor de wijk Doorslag. De bijeenkomst vindt plaats tussen 20.00 en 22.00 uur in het Mercure hotel, Buizerdlaan 10 in Nieuwegein. Belanghebbenden kunnen tot 17 oktober schriftelijk reageren op de plannen. Het wijkverkeersplan ligt vanaf heden tot 17 oktober ter inzage in buurthuis de Brink, Parelduiker 13 en bij het Infocentrum van het gemeentehuis aan de Martinbaan 2.

Nieuwegein, blijvend bereikbaar en leefbaar. Dat is wat de gemeente voor ogen staat met haar verkeers- en vervoersbeleid. De gemeente wil naar een wegennet waar elke verkeersdeel-nemer goed zijn weg kan vinden. Maar ook: een verkeersveilige leefomgeving voor nu en in de toekomst. Daarom heeft de gemeente de komende paar jaar enkele tientallen miljoenen guldens gereserveerd voor verkeersprojecten, verdeeld over Nieuwegein.
De gemeente stelt per wijk verkeersplannen op, waarin de verkeersmaatregelen voor een wijk worden vastgelegd. Dit gebeurt in overleg met een zogeheten wijkdenk-tank waarin bewoners en andere belanghebbenden zitting hebben.

In het gehele 30 km/uur gebied is de algemene regel ´voorrang van rechts´ van kracht, met uitzondering van een in te stellen voorrangsregeling op de hoofdfietsroute IJsselsteinseweg. Deze wordt ondersteund door de aan te leggen fietsstroken.

Als fietsverbetering in het wijkverkeersplan kan naast de snelheidsremmende maatregelen- het verbeteren van het fietspad tussen de IJsselsteinseweg en de Stormvogel genoemd worden.

Inspraakreacties
Reageren is mogelijk op de inspraakavond op 3 oktober of schriftelijk tot 17 oktober. Schriftelijke reacties kunnen worden gestuurd naar de heer ing. B. van de Hulsbeek van de gemeente Nieuwegein, postbus 1, 3430 AA Nieuwegein. Telefonische inlichtingen kunt u inwinnen bij de heer van de Hulsbeek (030 607 18 34) of de heer B. Otte (030 607 12 89).
Het eventueel aangepaste plan wordt vervolgens, samen met de inspraakreacties, voorgelegd aan het college van burgemeester en wethouders. Van belang daarbij is dat er beperkingen zijn aan de hoeveelheid geld die de gemeente gereserveerd heeft voor het wijkverkeersplan. Iedereen die in het kader van de inspraak heeft gereageerd, krijgt antwoord op zijn vragen of opmerkingen vóórdat het plan wordt behandeld in de raadscommissie Verkeer en vervoer, Cultuur en Milieu (VMC). Daarna wordt de uitvoering voorbereid, zodat deze omstreeks het eind van dit jaar kan starten.

---

Invoerdatum 18-9-2001

---

Copyright © Gemeente Nieuwegein Martinbaan 2
3439 NN Nieuwegein