Delft Instruments N.V.

P E R S B E R I C H T

Academisch Ziekenhuis Groningen (AZG) plaatst PACS order van EUR 2,4 miljoen bij Delft Instruments dochters Oldelft Benelux B.V. en Rogan Medical Systems B.V.

Delft Instruments N.V. maakt bekend dat haar dochter Oldelft Benelux B.V. een opdracht tot levering van een PACS-infrastructuur voor de totale digitalisering van de afdeling Radiologie aan het Academisch Ziekenhuis Groningen (AZG) heeft verkregen. De opdracht, met een waarde van EUR 2,4 miljoen, is verkregen na een Europese aanbestedingsprocedure.

De "Everything On Line" (EOL) PACS-infrastructuur voorziet erin dat al het beeldmateriaal, waartoe artsen en ondersteunend personeel toegang moeten hebben, onmiddellijk, op ieder moment en op ieder werkstation beschikbaar is. Dit vormt een groot onderscheid met bestaande systemen welke gebruik maken van kostbare, complexe en aanzienlijk minder eenvoudig te onderhouden pre-fetching technieken. Daarentegen maakt de inzet van het EOL systeem de beeldinformatie transparant voor gebruikers, technici en directie. "Everything On Line" sotfware wordt ontwikkeld door Rogan Medical Systems B.V. te Zeist, een afzonderlijke werkmaatschappij van Delft Instruments.

Oldelft Benelux heeft intussen een belangrijke positie verworven in de PACS-markt.

Rogan Medical Systems heeft naast de distributierechten aan Oldelft Benelux distributierechten verleend in belangrijke markten als China, Duitsland, Italië, Maleisië, Saoedi Arabië, Scandinavië, Singapore, Taiwan, Verenigd Koninkrijk en Verenigde Staten van Amerika.

De unieke propositie die Rogan Medical Systems haar distributors/systems integrators biedt en het succes dat de laatsten boeken onderstrepen de strategie van Delft Instruments om te investeren in groeimarkten in de medische sector en specifiek in software.

Oldelft Benelux B.V., gevestigd te Delft, is gespecialiseerd in de verkoop van hoogwaardige medische systemen, specialistische service en innoverende Health Care ICT / PACS oplossingen. Speciaal voor de Benelux vertegenwoordigt Oldelft Benelux diverse internationale bedrijven, waaronder bedrijven uit de Delft Instruments groep. Oldelft Benelux B.V. is erkend ISO 9002 -, alsmede EN 46002 geaccrediteerd en gekwalificeerd. Met meer dan 70 jaar ervaring distribueert en onderhoudt Oldelft Benelux B.V., met een team van bijna 40 medewerkers, medische kapitaal goederen voor ziekenhuizen, klinieken en gezondheidscentra in de Benelux.

Delft Instruments N.V., genoteerd op Euronext Amsterdam, is de holding van een internationale groep van ondernemingen met ca. 1000 medewerkers en een jaaromzet van ruim EUR 180 miljoen. Delft Instruments verkoopt voornamelijk onder eigen regie ontwikkelde en/of vervaardigde hoogwaardige instrumenten, systemen en software voor medische, industriële en wetenschappelijke toepassingen, aangevuld met handelsproducten.

Raad van Bestuur Delft Instruments N.V. Delft, 3 oktober 2001

Voor nadere informatie : M.J. Dekker, lid Raad van Bestuur Tel. + 31 15 2601210 E-mail mdekker@delftinstruments.nl

Delft Instruments website: http://www.delftinstruments.com