Ingezonden persbericht

De beste zorg voor tijger Ranie in het kader van Wereld Dierendag

EERSEL, 03-10-2001 - -

Op woensdag 3 oktober 2001 is de 14-jarige vrouwtjestijger Ranie gesteriliseerd. Tijger Ranie is actief in het Groot Russisch Staatscircus. Ze moest gesteriliseerd worden omdat zij tijdens de periode dat ze krols was, soms agressief werd naar de dompteur en de andere tijgers. Het maakte het gedrag van Ranie onvoorspelbaar en mogelijk gevaarlijk. Aangezien er eventueel afwijkingen waren aan de eierstokken zijn deze middels een operatie verwijderd. Zo zal de tijger niet meer krols worden en zal ook de agressiviteit verdwijnen.

De sterilisatie werd uitgevoerd in de Kliniek voor Gezelschapsdieren te Eersel door dierenarts Maarten Kappen en stond onder leiding van dierenarts voor exoten en wildlife, Peter Klaver. Andries van Foreest, dierenarts gespecialiseerd in tandheelkunde, heeft bij alle tijgers een gebitscontrole uitgevoerd en heeft waar nodig de tanden behandeld. Hiervoor was speciaal een mobiele kliniek ingericht bij het verblijf van de tijgers.

Dier & Zorg, de ongevallen- en ziektekostenverzekering voor hond en kat heeft deze ingrepen bij deze bijzondere dieren mogelijk gemaakt. Dier & Zorg biedt honden en katten het hele jaar door de beste zorg. In het kader van Wereld Dierendag, 4 oktober a.s., wilde Dier & Zorg ook enkele bijzondere dieren extra zorg bieden en zo bijdragen aan een beter welzijn van alle dieren.



Ingezonden persbericht