Gemeente Emmen


---

Persbericht: Goede bereikbaarheid werklocaties, 3 oktober 2001

Doe-het-zelf-plan vervoersmanagement
Gemeente streeft naar goede bereikbaarheid van werklocaties

De gemeente wil samen met het Vervoercoördinatiecentrum Noord-Nederland (VVC) stimuleren dat bedrijven meer aan vervoersmanagement gaan doen. Met een
Doe-Het-Zelf-Pakket-Vervoersmanagement kunnen bedrijven zelf een vervoersplan opstellen. Dit wordt binnenkort door het VVC aan bedrijven toegezonden. Doel is te voorkomen dat belangrijke verkeerstromen en parkeervoorzieningen overbelast raken en dat daardoor werklocaties slechter bereikbaar worden.

De eerste stap is het verkrijgen van meer inzicht in vervoersstromen, problematiek en mate waarin bedrijven al bezig zijn met vervoersmanagement. Bedrijven in hetzelfde gebied hebben immers te maken met gezamelijke problemen. Bij het vinden van oplossingen zijn er schaalvoordelen, bijv. gezamelijke systeem van carpoolen/vanpoolen.

Inventarisatie

De eerste inventarisatie vindt plaats met het zogenaamde Doe-het-zelf-Pakket-Vervoersplan. Hiermee worden bedrijven op snelle wijze geinformeerd over vervoersmanagement. De plannen worden onder alle bedrijven met meer dan 10 werknemers in het centrumgebied van Emmen verspreid. Daarnaast ontvangen alle bedrijven met meer dan 50 werknemers op het bedrijventerrein Bargermeer de inventarisatie. De bedrijven worden verzocht alle plannen voor 1 november terug te sturen. Het VCC maakt daarvan een evaluatie/rapportage. De gemeente zal de bedrijven basis hiervan een verstel doen voor een vervolg-aanpak.

Vervoersmanagement

Ook in Emmen is er een reden om vervoersmanagement actief onder de aandacht te brengen. Er is sprake van een toename van het autoverkeer op de Rondweg/N391 en Hondsrugweg; belangrijke ontsluitingswegen van de werklocaties. Niets doen betekent op termijn congestie en verslechterde bereikbaarheid.


---

Alle rechten voorbehouden. Aan de op deze pagina's gepresenteerde informatie kunnen geen rechten worden ontleend
(c) 2001 Gemeente Emmen