Gemeente Axel

zeeuws vlaanderen

Vorige Pagina

KORTE BERICHTEN

(week 40)

* AXPO 2001
Ook de gemeente Axel neemt deel aan de AXPO op zaterdag 6 oktober aanstaande.
De gemeente promoot haar toeristische attracties m.m.v. vrijwilligers van de vereniging De Axelse Boerenkamer en Streekmuseum "Het Land van Axel" en vestigt de aandacht op de StadsPas Axel.
Verder geeft ook het Jeugdcentrum Axel acte de présence. De AXPO 2001 wordt geopend door burgemeester Mulder. De AXPO wordt voor de derde maal gehouden in sporthal 't Sportuus en is vrij toegankelijk tussen zeven en elf uur 's avonds.


* Begrotingsvergadering
Tijdens de openbare raadsvergadering van donderdag 25 oktober 2001 zal de begroting 2002 worden behandeld. Ook deze laatste begroting van de zelfstandige gemeente Axel is sluitend, dat wil zeggen dat er geen tekorten zijn. Bovendien is het gemeentebestuur erin geslaagd de belastingverhoging voor inwoners zoveel mogelijk te beperken. Wilt u deze raadsvergadering bijwonen? U bent welkom op de publieke tribune in de raadszaal in het stadhuis, Markt 1 te Axel; aanvang van de vergadering is 14.00 uur.


* Gemeentelijke organisatie gesloten
Op vrijdag 12 oktober en op vrijdag 26 oktober a.s. is de gemeentelijke organisatie vanaf 15.30 uur gesloten in verband met de viering van het 25-jarig ambtsjubileum van twee medewerkers.


* Koninklijke onderscheiding
Vorige week donderdag werd de heer Fré Bakker koninklijk onderscheiden: het heeft Hare Majesteit behaagd de heer Bakker te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. De heer Bakker is onder meer voorzitter van EHBO-vereniging St. Ludwina en van de Hartstichting afdeling Koewacht en colonnecommandant bij het Axelse Rode Kruis. Uit handen van burgemeester J.F. Mulder ontving een totaal verraste en beduusde heer Bakker (hij was letterlijk sprakeloos) de bijbehorende versierselen op een EHBO-avond die hem nog lang zal heugen!


* Nieuw paspoort
Sinds maandag 1 oktober is er een nieuw paspoort en een nieuwe identiteitskaart.
Tegelijk met de invoering van deze nieuwe reisdocumenten zijn de regels voor het aanvragen ervan veranderd, evenals voor het bijschrijven van kinderen.
U krijgt een paspoort of identiteitskaart niet meteen meer mee; het nieuwe document ligt na 4 à 5 werkdagen aan de balie Burgerzaken in het stadhuis voor u gereed.
Vragen? Voor nadere informatie kunt u terecht op www.paspoortinformatie.nl of bij de afdeling Publiekszaken van de gemeente Axel, telefoon 0115-568335 of 568407.