Gemeente Axel

zeeuws vlaanderen

Vorige Pagina

Kinderboekenweek

Kinderboekenweekactiviteiten in de bibliotheken Axel en Koewacht

Vanaf woensdag 3 tot en met zaterdag 13 oktober staan de bibliotheken weer in het teken van de Kinderboekenweek, met als thema: "Woensdagmiddag - lees over je hobby". Naast de vanzelfsprekende boekentafel met bekroonde kinderboeken, zal in beide bibliotheken een informatiemarkt gehouden worden, waar de diverse hobby- en sportclubs zich presenteren door middel van schriftelijke algemene informatie en specifieke attributen.

Ook is er een tentoonstelling "woensdagmiddag logboek", bestaande uit logboeken die gemaakt zijn door leerlingen van de basisscholen. Deze logboeken zullen daarna in de grote kluis van de Zeeuwse Bibliotheek in Middelburg bewaard worden en over 50 jaar tentoongesteld worden onder het motto: wat deden de Zeeuwse kinderen in 2001 op woensdagmiddag?

Diverse basisschoolgroepen zullen een bezoek brengen aan de bibliotheek en op donderdag 11 oktober brengt jeugdboekenschrijver Dirk Bracke een bezoek aan de bibliotheek in Axel voor de groepen 7 en 8 van de basisscholen Prinses Marijke en Antonius.

In het kader van het thema "leen een boek over je hobby" krijgt elk kind tussen 6 en 12 jaar dat tijdens de Kinderboekenweek een boek over liefhebberij en vrijetijdsbesteding leent, een lot uitgereikt. De ingevulde loten worden door de bibliotheek ingezameld. Op woensdagmiddag 17 oktober zal vervolgens de winnaar van een Boekenbon getrokken worden.