Politie Amsterdam-Amstelland

Boom valt op auto's
3-10-2001. Gistermiddag rond vier uur is op de Schinkelkade een boom bovenop drie geparkeerde auto's gevallen. De voertuigen raakten beschadigd. De brandweer heeft de boom, die inwendig rot was, in stukken gezaagd. Er raakte niemand gewond.


---

Arbeidsongeval in haven
3-10-2001. Gisterochtend is een 36-jarige man gewond geraakt bij een val uit een hijskraan op de Amerikahavenweg. De man is naar een ziekenhuis gebracht en opgenomen. Het slachtoffer was met werkzaamheden bezig op een hijskraan. De man viel door een luik naar een lager gelegen plateau en raakte daarbij gewond. Ambulancepersoneel verleende eerste hulp. Middels een ladderwagen van de brandweer is het slachtoffer naar beneden gehaald. De arbeidsinspectie stelt een onderzoek in.


---

Vrouw wordt thuis onwel
3-10-2001. Gisteravond rond 23.30 uur trof een familielid een 47-jarige bewoonster van de Bataviastraat aan, die onwel was geworden. De vrouw lag op de grond en moest uiteindelijk met behulp van een ladderwagen van de brandweer door het raam naar buiten worden gebracht. Vervolgens werd zij door de GG&GD naar een ziekenhuis vervoerd waar het slachtoffer werd opgenomen op de intensive care.


---

Overval opgelost
3-10-2001. Vrijdagavond 28 september rond 19.00 uur werd een supermarkt aan de Niersstraat overvallen door drie mannen. Twee aanwezige personeelsleden werden met messen bedreigd en één van hen werd gedwongen de kluis te openen. De verdachten ontkwamen met onbekende buit.

Tijdens het onderzoek stuitte de politie al snel op een mogelijke verdachte. Een medewerker, een 16-jarige man uit Amsterdam, werd aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij deze overval. De man ontkende zelf betrokken te zijn bij de overval, maar wist wel wie de daders waren. Binnen korte tijd kon de politie de overvallers, drie 17-jarige inwoners van Amsterdam, aanhouden. Eén van de verdachten heeft inmiddels een bekentenis afgelegd. De verdachten zitten nog vast en worden voorgeleid voor de officier van justitie.


---