Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

Berichten van woensdagmiddag
16:47 woensdag 3 oktober 2001

Dirk Neef 06 - 51 557 950

Autoinbraken

EMMEN. Ook in Emmen zijn in de nacht van dinsdag op woensdag autokrakers actief geweest. In de Bergeend, het Eendenveld, de Toppereend en de Kuifeend werden zeven autos opengebroken. Bij de autos werd een slot geforceerd of een raam vernield. De radios en verder o.a. een mobiele telefoon en een dure zonnebril werden buitgemaakt.


*
Bedrijfsinbraken

NIEUW BUINEN. In de nacht van dinsdag op woensdag is ingebroken bij twee bedrijven aan de Drentse Poort in Nieuw Buinen. Men kwam binnen door een ruit of een deur te forceren. De buit bestond uit elektrisch gereedschap.

HOOGEVEEN. Uit een kantoorgebouw aan de Koekoeklaan in Hoogeveen zijn in de nacht van dinsdag op woensdag twee complete computers en een TV gestolen. Men kwam binnen door een ruit te forceren.


*
Aanhangwagen gestolen

RODEN. In de nacht van dinsdag op woensdag is vanaf een omheind terrein aan de Dwazziewegen in Roden een aanhangwagen gestolen. Op de aanhanger lagen o.a. een aggregaat, scheppen, kettingen en palen. Ook werden een bosmaaier en een bladblazer gestolen. Een hek in de omheining werd geforceerd.


*
Oplichting

HOOGEVEEN/EMMEN. Bij de politie zijn een aantal meldingen binnengekomen over een mogelijke poging tot oplichting. De melders hebben een brief ontvangen van een bedrijf uit Malta waarin ze worden gefeliciteerd met een prijs die ze gewonnen hebben. De prijs die gewonnen is bestaat uit een meerdaagse reis naar Venetië. Wel moet er voor een heleboel zaken worden bijbetaald en het daardoor verschuldigde bedrag moet van tevoren worden betaald met een internationaal geldige betaalkaart. Geen van de melders heeft echter meegedaan aan de prijsvraag waarmee ze een prijs hebben gewonnen zouden hebben. Daarom vermoedt de politie dat het hier gaat om een poging tot oplichting. Mensen die zon brief krijgen wordt dan ook geadviseerd om niet te reageren.


*
Hennepkwekerij

COEVORDEN. In een berging en een schuur bij een woonwagen aan de Esschenbruggerdijk in Coevorden trof de politie woensdagmorgen een hennepkwekerij aan. In totaal stonden er 300 planten. De benodigde elektriciteit werd illegaal afgetapt. De planten en de apparatuur werden in beslag genomen. Tegen de 44 jr. bewoner en eigenaar van de plantage wordt proces-verbaal opgemaakt. Hij verklaarde de hennep te kweken als bijverdienste en nog niet geoogst te hebben.


*
Man gewond bij ongeval op fietspad

ZUIDWOLDE. De politie in Zuidwolde wil graag in contact komen met een fietser die in de nacht van zaterdag op zondag op het fietspad tussen Zuidwolde en Hoogeveen in botsing is gekomen met een andere fietser. Deze laatste, een 19 jr. jongen uit Zuidwolde, fietste over het fietspad langs de Hoogeveenseweg richting zijn woonplaats. Ergens tussen het viaduct van de A-28 en Zuidwolde kwam hij botsing met een tegemoetkomende fietser. De 19 jr. jongen kwam daarbij te vallen. De mannen spraken nog even met elkaar waarna ze verder fietsten. In de loop van zondag bleken de verwondingen van de jongen uit Zuidwolde toch ernstiger te zijn dan eerst leek. Hij werd ter observatie opgenomen in het ziekenhuis. De politie wil graag weten hoe dit ongeval precies is ontstaan en vraagt de andere fietser om zich in verbinding te stelen met de politie in Zuidwolde.


---
info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe