Ingezonden persbericht

Nieuw op funda.nl: alles over energie door ENECO Energie

Amsterdam, 3 oktober 2001 - Funda en ENECO Energie zijn een meerjarige samenwerking aangegaan om via funda.nl, de grootste woonsite van Nederland, informatie te verschaffen over energietoepassingen, energiebesparing en Ecostroom. Hiervoor wordt op de funda-site een aparte hoek gereserveerd, die vanaf 8 oktober voor iedereen toegankelijk is. Via funda.nl komen mensen met verhuisplannen of die Ecostroom wensen, direct in contact met ENECO Energie. Doel van ENECO is om op deze wijze nieuwe klanten te bereiken. Funda.nl wordt met deze informatie steeds meer de plaats op internet waar men niet alleen een huis vindt, maar ook van het huis een echt 'thuis' maakt.

Particulieren kunnen vanaf begin dit jaar 1 juli dit jaar al zelf kiezen voor een leverancier van groene energie. ENECO Energie biedt groene energie aan onder de naam Ecostroom. In de energiehoek op funda.nl vindt de bezoeker alle informatie over Ecostroom en de wijze waarop dit van ENECO Energie kan worden betrokken. Tevens is er een 'Energie-calculator' die inzicht geeft in de energiekosten van uw huidige of toekomstige woning en wat gedaan kan worden om energie te besparen.

ENECO Energie is het vierde bedrijf waarmee funda dit jaar een samenwerkingsrelatie is aangegaan. Hiervoor sloot funda overeenkomsten met de Gouden Gids, Klusinfo en VT Wonen.nl.

Over ENECO Energie
ENECO Energie is een landelijk opererende onderneming die 4 miljoen mensen van elektriciteit, gas en warmte voorziet. ENECO levert aan grootzakelijke klanten in alle delen van Nederland. Ook Ecostroom kan elk huishouden in Nederland reeds bij ENECO Energie betrekken. Voor gewone elektriciteit en gas is in Nederland nog geen keuzevrijheid. De huishoudelijke en (kleinzakelijke) klanten die daardoor nog niet zelf hun leverancier kunnen kiezen, bevinden zich in de regio's Weert, Merwedestreek, Rotterdam, Delfland, Midden-Holland, Haaglanden, Amstelland, Kennemerland, Noord-Oost Friesland en Zeist. ENECO NetBeheer onderhoudt in deze regio's de elektriciteits- en gasnetten. Het concern telt circa 3800 medewerkers.

Over funda
Funda NV is een zelfstandige onderneming met als belangrijkste aandeelhouders makelaarsorganisatie NVM en Wegener NV. Funda vormt een belangrijke schakel tussen de NVM-makelaar en de consument. De organisatie levert hiervoor producten en diensten aan de NVM-makelaar. Verder presenteert funda via de website het actuele en complete NVM-woningaanbod. Via funda.nl wil de organisatie alle informatie beschikbaar maken die te maken heeft met het zoeken van een 'thuis': het huis, de buurt waarin het huis staat en het in- en exterieur. De NVM zorgt voor het aanbod van huizen, Wegener voor buurtinformatie en andere partijen zoals vtwonen.nl voor alles wat met het in- en exterieur te maken heeft. De organisatie wordt aangevoerd door Marque Joosten, bestaat op dit moment uit 28 medewerkers en is gevestigd in Amsterdam.