Gemeente Den Haag

2001-10-01: Vernieuwd wijkpark Transvaal groter en overzichtelijker

De gemeente presenteert woensdag 3 oktober het voorlopig ontwerp voor de vernieuwing en uitbreiding van het wijkpark Transvaal aan de bewoners van deze wijk. Daarbij wordt gebruik gemaakt van fotos, tekeningen en een 3D film waarmee de kijkers een virtuele wandeling door het vernieuwde park kunnen maken. De uitgangspunten voor het vernieuwde wijkpark zijn in juli 1999 door de gemeenteraad vastgesteld. Daarbij is ook besloten op de hoek van de Paul Krugerlaan/Schalk Burgerstraat en aan de Herman Costerstraat/Wesselstraat koopwoningen met bedrijfsruimten te bouwen. Met de bouw van de woningen wordt medio 2002 begonnen; de daadwerkelijke aanleg van het park start in de eerste helft van 2003. Het huidige wijkpark blijft zo lang mogelijk in gebruik.

Met de sloop van de bebouwing langs de Fronemanstraat en de Scheepersstraat wordt het huidige wijkpark vergroot tot een park van 3 hectare. Het krijgt een open karakter en wordt s avonds verlicht. Het vernieuwde park heeft drie hoofdfuncties namelijk de huidige stadsboerderij waarvan de dierenweide gedraaid wordt naar het park, het verharde sport- en speelplein in het midden van het park en een speelterrein met een Haags Hopje (spel-uitleen) . Om een verbinding tot stand te brengen tussen het Hobbemaplein en de Paul Krugerlaan wordt een brede wandelpromenade aangelegd. Drie waterelementen, een bomenrij en veel zitmogelijkheden geven deze promenade een bijzondere sfeer. Om het vernieuwde park vanaf het begin een groen aanzicht te geven worden er ongeveer 200 grotere bomen in geplant. Een plattegrond op A3 formaat (in kleur) is beschikbaar.

De doorlopende presentatie van het voorlopig ontwerp vindt plaats woensdag 3 oktober tussen 15.30 en 20.00 uur in een grote tent in het huidige wijkpark.


1 oktober 2001


last update: 2 oktober 2001 ;pag.: 8693; auteur: 112