Sabena

Brussel, October 03, 2001

Om haar activiteiten en de belangen van elke schuldeiser te beschermen, vraagt Sabena een gerechtelijk akkoord aan

Om haar activiteiten en de belangen van elke schuldeiser te beschermen, vraagt Sabena een gerechtelijk akkoord aan

Sabena's Raad van Bestuur vergaderde gisteren om de financiële situatie van Sabena te evalueren na de beslissing van Swissair om niet bij te dragen aan de financiering van het Business Plan. Als gevolg daarvan, en overeenkomstig de Europese regelgeving, kan ook de Belgische Staat niet deelnemen aan de voorziene kapitaalsverhoging.

De Raad van Bestuur heeft aan de Belgische Staat gevraagd aan Sabena een overbruggingskrediet te geven met het oog op de aanpassing van het Business Plan aan de gewijzigde omstandigheden.

Sabena heeft voldoende financiële middelen om voorlopig de normale activiteiten te garanderen. Maar om toekomstige activiteiten veilig te stellen, evenals de belangen van elke schuldeiser, heeft het bedrijf vandaag een verzoek ingediend bij de Brusselse Rechtbank van Koophandel voor een gerechtelijk akkoord.

Een gerechtelijk akkoord is een voorzorgsmaatregel die een bedrijf in moeilijkheden tijdelijk afschermd voor haar schuldeisers. Het verzekert de continuïteit van de activiteiten en geeft tijd aan de Directie, begeleid door een commissaris, herstelmaatregelen voor te stellen. Voor de werknemers verzekert het behoud van het arbeidscontract.

Wilfried Remans · tel: +32.2.723.83.73 · fax: +32.2.723.83.99 · wilfred.remans@sabena.be · gsm: +0475.49.13.32 · Sabena House Box 38 · Brussels Airport · B-1930 Zaventem