Gemeente Wageningen

rondje Inspraakavond wijzigingen herinrichtingsplan Herenstraat

Eind 1999 is het herinrichtingsplan Herenstraat door de commissie Openbare Werken besproken. De commissie kon zich met het plan verenigen. In de tussenliggende periode is de situatie in de Herenstraat opnieuw bekeken. Op basis van deze gegevens wordt voorgesteld om het oorspronkelijke plan op enkele punten te wijzigen.

Woensdagavond 3 oktober 2001 worden de planwijzigingen toegelicht tijdens een inspraak- en informatiebijeenkomst. U bent van harte welkom op deze avond.

De bijeenkomst heeft een tweeledig doel. U kunt uw reactie geven op de voorgestelde planwijzigingen. Daarnaast krijgt u informatie over het verloop van de geplande werkzaamheden.
De bijeenkomst begint om 20.00 uur en vindt plaats in de Roghorstzaal (begane grond) van het WICC, Lawickse Allee 9.
U kunt ook schriftelijk reageren. Daarvoor kunt u een brief sturen naar:

Burgemeester en wethouders
postbus 1
6700 AA, Wageningen.

Uw brief moet dan wel vóór 17 oktober 2001 bij de gemeente binnen zijn.

Wijzigingen
De volgende wijzigingen ten opzichte van het oorspronkelijke plan worden voorgesteld:

* een verbreding van de rijbaan tussen Bowlespark en Salverdaplein van 3,50 m naar 4,80 m;

* een hoogteverschil van 10 cm in plaats van 2 cm tussen trottoir en rijbaan op het tussen Bowlespark en Salverdaplein;
* aanleg van een verkeerstafel op de hoek Bowlespark-Herenstraat en op de hoek Herenstraat-Salverdaplein;

* het verplaatsen van de openbare verlichting van de oostzijde naar de westzijde (buitenbocht) over de hele lengte van de Herenstraat.

Het profiel van het gedeelte Bowlespark-Salverdaplein komt hiermee overeen met het profiel dat recentelijk in de Niemeijerstraat is aangelegd.

Aanpak en uitvoering
Tijdens deze bijeenkomst, waarbij ook de aannemer aanwezig is, krijgt u uitleg over hoe de werkzaamheden aangepakt kunnen worden. Een belangrijk punt is de bereikbaarheid. De fasering van de werkzaamheden is dan ook één van de punten waarover u uw mening kunt geven tijdens deze avond. De start van de werkzaamheden is gepland in de 2e helft van oktober 2001. Begonnen wordt met het gedeelte aan de zijde van de stadsgracht. De uitvoering duurt in totaal ongeveer twee maanden.

Meer informatie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer B. Breedveld van de gemeente (sector openbare werken) telefoon 492 962 of de heer J. Wormgoor telefoon 492 968.

Een tekening van het ontwerp met de voorgestelde wijzigingen ligt in het informatiecentrum in het stadhuis, Markt 22, Wageningen. Dat is op werkdagen geopend van 8.30 - 12.00 uur en 's middags van 13.00 - 17.00 uur.