Gemeente Hoogeveen

3 oktober 2001

* Tijd voor verbeterplan én uitvoering speerpunten *
* Commissie bezwaar en beroep bijeen *

* Werkzaamheden aan de wegen *

* Evenementen op parkeerterreinen *

* Geen spreekuur wethouder Leistra *

* Kandidaten gezocht voor 'Kroonzegel' *

* Interne verhuizing kan overlast voor publiek geven *
* Ouderen kunnen weer een 'test-examen' doen *
* Voorzittershamer VVD-fractie voor Bottenheft *
* Kapvergunningen Van Limburg Stirumstraat en De Hooghstraat *
* Bouwaanvragen en bouwmeldingen *

* Invalidenparkeerplaats Vermeerstraat *

* Sloop en nieuwbouw garagewerkplaats Dalerend *
* Tijdelijke woonwagen Sellerstraat Hollandscheveld *
* Bouwplan schuur Alteveer *

* Uitbreiding woning en garage De Wulp *

* Bouwaanvragen *

* Wijziging verordeningen leges en afvalstoffen * Tijd voor verbeterplan én uitvoering speerpunten

Hoewel er de komende anderhalf jaar veel tijd gaat zitten in het verbeteren van de gemeentelijke organisatie, blijft er volop ruimte voor de thema's die de gemeenteraad belangrijk vindt. Dat blijkt uit de meerjarenbegroting 2002 - 2005 van burgemeester en wethouders. De gemeenteraad spreekt daar in de raadsvergadering van november z'n oordeel over uit. De begroting is maandag gepresenteerd.

Veel aandacht gaat er de komende jaren uit naar veiligheid en handhaving. Er is extra geld om iemand te kunnen aanstellen voor de verdere verbetering van de (brand)veiligheid van openbare overheidsgebouwen. Ook kan er een extra brandweerman of -vrouw worden aangenomen.

Openbare ruimte

Als het gaat om de 'openbare ruimte' (straten, plantsoenen, ander groen) kan een aantal bezuinigingen op onderhoudsposten worden teruggedraaid. Dat geeft ruimte om de straten vaker te vegen en intensiever preventief te strooien in de winter. Ook is er geld voor hondenuitlaatstroken en verbetering van winkelcentrum De Wielewaal en de perrontunnel op het Stationsplein.

Onderwijs

Er zijn plannen om te komen tot brede scholen. Het college heeft bedragen opgenomen voor twee projecten: één in de wijk Zuid en één in Krakeel. Daarnaast komt er een onderzoek naar de mogelijkheden voor een brede school in het dorp Nieuwlande. Een brede school biedt natuurlijk onderwijs, maar ouders kunnen er ook terecht voor buitenschoolse opvang, creche, peuterspeelzaal en consultatiebureau.

Cultuur

Burgemeester en wethouders zouden graag zien dat kinderen gedurende hun gehele schoolloopbaan met kunst en cultuur in aanraking kunnen komen. Daarom is geld gereserveerd voor kunstmenu, kunstcarrousel en kunsttrajecten.

Ook doet de gemeente mee aan een onderzoek naar de haalbaarheid van een Glasexpertisecentrum, waarin mogelijk ook het Glasmuseum een plek krijgt. De bezuiniging op de openbare bibliotheek van 300.000 gulden is teruggedraaid.

Sport

Sport neemt een belangrijke plaats in de meerjarenbegroting in. Tot en met 2005 is zo'n 1,5 miljoen gulden per jaar beschikbaar. De voorbereidingen voor de bouw van een turnhal/sportzaal aan de Griendtsveenweg zijn inmiddels begonnen.

Wijken en dorpen

Verreweg het meeste geld gaat de komende jaren naar de herstructurering van bestaande wijken en dorpen. Het gemeentelijk aandeel voor de verbetering van het openbaar gebied (straten, wegen en groen) bedraagt voor de periode 2002 - 2005 bijna 16 miljoen gulden.

De eerste aanzet voor een 'opknapbeurt' is gegeven in de wijk Krakeel. Naast verbeteringen in het openbaar gebied gaat het bij de aanpak van buurten en dorpen ook om de sociale kant van de zaak. Om die reden is voor de inzet van opbouwwerkers 100.000 gulden extra per jaar opgenomen.
De commissie voor Volkshuisvesting, Grondzaken, Openbare Werken, Verkeer en Vervoer, Buurtbeheer en Stads- en Dorpsvernieuwing vergadert maandag 8 oktober in Commissiekamer I van het raadhuis. De vergadering, die om 19.30 uur begint, is openbaar. De agenda vermeldt:
* WOP Krakeel. (woonzorgzone en standvan zaken wijkontwikkelingsplan Krakeel

* Voorstel tot toetreding tot "Stichting Erfgoedhuis van Drenthe"
* Behandeling meerjarenbegroting 2002 - 2005 (investeringsplan 2002 - 2005, tarievenplan 2002)

De commissie voor Onderwijs vergadert dinsdag 9 oktober in commissiekamer I van het gemeentehuis. De openbare vergadering begint om 19.30 uur.

Op de agenda staat onder andere:

* Meerjarenramingen 2002-2005.

* Huisvesting Christelijk Voortgezet Onderwijs.
Woensdag 10 oktober vergadert de commissie voor Ruimtelijke Ordening, Milieu, Cultuur en Recreatie en Toerisme in het gemeentehuis. De vergadering, die openbaar is, wordt gehouden in Commissiekamer I van het gemeentehuis en begint om 19.30 uur. Op de agenda staat onder meer:

* Meerjarenbegroting 2002-2005.

* Verzoek van de heer H.H. Veldman, om een nieuw agrarisch bouwblok aan de Oostering in Pesse, i.v.m. bedrijfssplitsing huidig bedrijf aan de H. Reindersweg 10 te Pesse.

* Verzoek planschadevergoeding ex artikel 49 WRO van de heer J. Strijker te Noordscheschut.

Donderdag 11 oktober vergadert de commissie voor Welzijn, Sport, Sociale Zaken en Werkgelegenheid en Volksgezondheid om 19.30 uur in het openbaar in commissiekamer I van het gemeentehuis. Op de agenda staat onder meer:

* Meerjarenraming 2002- 2005.

* Beleid ID-banen
Voor het begin van de raadscommissievergadering kunt u gebruik maken korte nadere informatieve toelichting geven.
Commissie bezwaar en beroep bijeen
De commissie bezwaar- en beroepschriften houdt woensdag 10 oktober een openbare hoorzitting in Commissiekamer II van het gemeentehuis. De zitting begint om 13.45 uur. Dan worden partijen gehoord inzake bezwaarschriften ingediend namens familie Hoeke tegen de afwijzing van een verzoek tot handhaving van het bestemmingsplan en handhaving op grond van de Wet Milieubeheer ten aanzien van activiteiten op het perceel Krakeel tussen de huisnummers 52 en 54 te Noordscheschut. Werkzaamheden aan de wegen
De noordelijke rijbaan van het Haagje vanaf de rotonde bij de Notaris Mulderstraat tot aan de kruising Hoofdstraat is vanaf maandag 8 tot en met donderdag 11 oktober afgesloten voor het verkeer. Dan worden rioolwerkzaamheden uitgevoerd.

Ook is het Kaaplaantje maandagmiddag voor het verkeer gesloten. De winkels bij de Kaap zijn te bereiken via de Jonkheer De Jongestraat.

Maandag 8 oktober begint de gemeente met herstraten in de Klaas de Raadstraat. Het gedeelte tussen de Bentinckslaan en de Jan Dekkerstraat gaat er in z'n geheel uit en herstraat. Dit gedeelte van de Klaas de Raadstraat wordt tijdelijk afgesloten. De werkzaamheden duren - afhankelijk van het weer - ongeveer 2 weken. Het verkeer wordt omgeleid.
Percelen aan het Eerste Zandwijkje, inclusief kwekerij "De Zweetdruppel", zijn vanaf morgen, donderdag 4 oktober, niet meer bereikbaar via het Rechtuit. Dat heeft te maken met werkzaamheden voor het uitbreidingsplan Hollandscheveld-oost. Er wordt een omleidingsroute aangegeven. het karwei duurt tot en met vrijdag 9 november

Evenementen op parkeerterreinen

Het langparkerengedeelte van het Marktterrein aan de Willemskade is van vandaag, woensdag tot en met zondag niet beschikbaar als parkeerterrein. Circus Althoff heeft daar haar tenten opgeslagen.

Van dinsdag 9 tot en met donderdag oktober kan op Beukemaplein niet geparkeerd worden Original Traber Bigfoot Stuntshow geeft daar woensdag 10 en donderdag 11 oktober stuntshows houden. De dinsdag wordt de show opgebouwd.
Collecten

Deze week gaan vrijwilligers met collectebussen langs de deuren voor de Nederlandse Vereniging tot Bescherming van Dieren. Volgende week gaan collectanten op pad voor de Nederlandse Brandwonden Stichting.

Geen spreekuur wethouders

De spreekuren van de wethouders Leistra, Van der Zwaag en Punt op maandag 8 oktober gaan niet door. De spreekuren van wethouder Holtrop en burgemeester Urlings worden wel gehouden.

Burgemeester en wethouders houden elke maandag spreekuur van 13.30 tot 14.30 uur. Voor een afspraak met één van de wethouders kunt u bellen met 291255 en als u de burgemeester wenst te spreken kunt u voor een afspraak terecht op telefoonnummer 291253.
Kandidaten gezocht voor 'Kroonzegel'

De jaarlijkse strijd om de Kroonzegel is weer losgebarsten. De Kroonzegel is een leefbaarheidsprijs voor bewoners(groepen) in de gemeente Hoogeveen. De prijs bestaat uit een geldbedrag en 'eeuwige roem'. Om dit laatste te bevorderen krijgen de prijswinnaars een plaquette die in de straat of bij het project wordt opgehangen. Het geldbedrag mag naar eigen inzicht worden besteed, in nauw overleg met het wijkteam Buurtbeheer, mits het een relatie heeft met de leefbaarheid in de directe omgeving.

Iedereen die in het afgelopen jaar, in samenwerking met medebewoners, actief is geweest om de leefbaarheid in de eigen buurt of straat te verbeteren, komt in aanmerking voor de Kroonzegel.

Enkele voorbeelden zijn: de aanleg van een nieuwe speelvoorziening, het verkeersveiliger maken van de straat, achterpadverlichting of het bezoeken van zieke medebewoners in een wooncomplex. Als het maar ten goede is gekomen aan de leefbaarheid van buurt of straat.

Kandidaten kunnen zich aanmelden door een deelnameformulier op te halen bij het wijkteam Buurtbeheer in uw wijk of dorp. U kunt zich aanmelden voor één van de drie categorieën: 'ouderen en senioren-complexen', 'nieuwe aanleg en projecten', of 'bestaande bouw'. Elke categorie krijgt een winnaar. Deze drie winnaars strijden om de hoofdprijs. Uiterste inschrijfdatum is 30 november.

Voor meer informatie over de leefbaarheidswedstrijd Kroonzegel 2001 kunt u bellen met het wijkteam Buurtbeheer in uw wijk of dorp of met de administratie Buurtbeheer. Dat zijn

Wijkteam Buurtbeheer Dorpen Zuid (
tel.343881), Wijkteam Krakeel en Centrum-Oost (tel. 231090 of 231155).

Wijkteam Wolfsbos en Zuid (
tel. 267275), Wijkteam Centrum-West en Venesluis (tel. 235425), Wijkteam De Weide (tel. 234591).

Wijkteam Dorpen Noord
, (tel. 242031 (op donderdag) en 341663 (op dinsdag).

Administratie Buurtbeheer
, Henk Zwiep, tel. 291637. Interne verhuizing kan overlast voor publiek geven

Deze week is begonnen met de verhuizing van afdelingen in het Compagnieshuis van de gemeente Hoogeveen. Vooral de ambetenaren zullen dat merken, maar ook het publiek kan hinder ondervinden. Vrijdag 5 oktober is de afdeling Volkshuisvesting gesloten in verband met verhuizing naar een andere plek.

Vanaf volgende week heerst de verhuiskoorts in het Compagnieshuis pas goed. Dan wordt gewerkjt aan het verplaatsen van wanden en deuren, de aanpassing van loketten en de verhuizing van ambtenaren. Dat duurt tot en met vrijdag 16 november.

Intussen kan het publiek gewoon terecht. Er zal dus overlast zijn voor de burgers.
Ouderen kunnen weer een 'test-examen' doen

Bent u 55 jaar of ouder en hebt u een rijbewijs? Dan kunt u ook dit jaar weer meedoen aan de Seniorenritten. Dit is een verkeerstest speciaal voor ouderen.

De test is opgezet omdat ouderen verhoudingsgewijs vaak slachtoffer zijn in het verkeer. De oorzaak hiervan kan de rijstijl zijn, maar ook de onbekendheid met nieuwe ontwikkelingen als rotondes en gewijzigde verkeersregels

U rijdt onder begeleiding van een rij-instructeur een route met de eigen auto door Hoogeveen en krijgt na afloop te horen wat er goed en fout ging. De instructeur geeft ook tips om uw rijstijl te verbeteren. Naast deze 45 minuten durende rondrit krijgt u een reactie-test, een gezichts- en gehoortest en een theorietoets.

Geen examen

De Seniorenrit is geen examen. U verliest dus nooit hun rijbewijs.U betaalt een eigen bijdrage van 25,00 ( 11,34). De overige kosten betalen de gemeente Hoogeveen en 3VO district Drenthe. Het maximaal aantal deelnemers is 35.

Automobilisten van 55 jaar en ouder die aan de test mee willen doen, kunnen zich opgeven bij:

* 3VO, afdeling Hoogeveen, mevrouw H. te Winkel (tel 263745)
* Gemeente Hoogeveen, afdeling Verkeer (tel 291648).
Voorzittershamer VVD-fractie voor Bottenheft

De VVD in de gemeenteraad van Hoogeveen heeft sinds maandag een nieuwe fractievoorzitter. Het is raadslid Arnaud Bottenheft. Hij neemt de voorzittershamer over van Anneke de Widt, die aan het einde van deze raadsperiode er mee stopt. Ze heeft er dan zestien jaar gemeentelijke politiek opzitten, waarvan acht jaar in Hoogeveen.

Anneke de Widt blijft actief totdat de nieuwe raad in maart volgend jaar aantreedt. De komende maanden zullen steeds meer in het teken staan van de verkiezingen. In dat kader is het logisch dat het fractievoorzitterschap wordt vervuld door iemand die ook de volgende periode deel uitmaakt van de raad, aldus de VVD.

Groen Links

Raadslid Jan de Vries voor Groen Links stapt uit de Hoogeveense gemeenteraad. Hij is verhuisd naar Groningen en kan daarom niet langer deel uitmaken van de raad, zo is in de gemeentewet geregeld. Groen Links heeft één zetel in de raad. Naar een opvolger wordt nog gezocht. Kapvergunningen Van Limburg Stirumstraat en De Hooghstraat De gemeente Hoogeveen heeft een kapvergunning verstrekt aan:
* J. de Jonge. Van Limburgstirumstraat 18b, Hoogeveen voor een es;
* D.J. Zandbergen, P. de Hooghstraat 7, Hoogeveen, voor een berk.
Gemotiveerde bezwaren kunnen binnen 6 weken na deze publicatie ingediend worden bij het college van Burgemeester en Wethouders van Hoogeveen.
Bouwaanvragen en bouwmeldingen

Bouwaanvragen:

* Oost L.T., bouwen van een garage/berging, Coevorderstraatweg 101
* Brummelhuis Bouwcoordinatie, bouwen van een woning met garage, Karper 3

* Groothuis Mekkelenberg Projekten B.V., bouwen van zes vrijstaande woningen met garage en drie kantoorwoningen, Zuidwoldigerweg
* Aannemersbedrijf AB Bouw, bouwen van een bedrijfshal, kantoor en woning, Buitenvaart I, kavel W10

* Hoekman J., bouwen van een serre, Fresiastraat 34
* Herbers Interselling, bouwen van een bedrijfshal, Zeppelinstraat
* Gemeente Hoogeveen (OSW/Bouwkunde), tijdelijk plaatsen van een woonwagen, Sellerstraat

* Nederlandse Bank, plaatsen van twee containers, Schutlandenweg 1
* Giethoorn R.W., bouwen van een woning met bedrijfsruimte, Buitenvaart I, kavel W20

* Blanken van D., tijdelijk plaatsen van een woonwagen, Gosem Engelsstraat 9a

* Kist G., bouwen van een carport, Beukencamp 7
Bouwmeldingen:

* N.V. Rendo , plaatsen van een transformatorstation, Lindberghstraat, nabij nr. 7 en 9

* Sieders H.E. , bouwen van een schuurtje, Van Leeuwenhoekstraat 38
* Braker R.J., bouwen van een klompenhok, Den Bestenstraat 44
* Wolting W., plaatsen van een dakkapel, Dorpsstraat 46b
Nadere informatie over bovengenoemde bouwplannen is verkrijgbaar bij de afdeling Bouw- en Woningtoezicht, Raadhuisplein 24 (Compagnieshuis).

Invalidenparkeerplaats Vermeerstraat

Burgemeester en Wethouders van Hoogeveen maken bekend dat zij hebben besloten om in de Vermeerstraat te Hoogeveen een invalidenparkeerplaats op kenteken aan te wijzen.

Tegen dit besluit kan bezwaar worden aangetekend.

Voor nadere informatie wordt verwezen naar de officiële publicatie op het publicatiebord aan het gemeentehuis en naar de afdeling Verkeer in het gebouw aan het Raadhuisplein 24 (Compagnieshuis) te Hoogeveen (tel. 291646).

Sloop en nieuwbouw garagewerkplaats Dalerend

Op het perceel Brugstraat 96 te Dalerend is een autobedrijf gevestigd. Het is de bedoeling de huidige garage te slopen en een nieuwe garage annex werkplaats op te richten. Om dit mogelijk te maken is een partiële herziening van het bestemmingsplan nodig.

Het ontwerpbestemmingsplan partiële herziening Dalerend 1975, deelplan Brugstraat 96 ligt vanaf 4 oktober tot en met 31 oktober 2001 op werkdagen tijdens kantooruren ter inzage bij de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling in het Compagnieshuis, Raadhuisplein 24 in Hoogeveen. Op verzoek kan het ontwerpbestemmingsplan gedurende deze termijn ook op dinsdagen buiten kantooruren worden ingezien. De stukken zullen dan van 16.00 tot 19.00 uur ter inzage worden gelegd in het gemeentehuis (bodekamer) aan het Raadhuisplein. Als u hiervan gebruik wilt maken kunt u contact opnemen met mevrouw E.H. Buist. Haar rechtstreeks telefoonnummer is 0528-291707.
Tijdelijke woonwagen Sellerstraat Hollandscheveld
Burgemeester en Wethouders van Hoogeveen hebben het voornemen om met toepassing van genoemd artikel vrijstelling te verlenen aan:
* Gemeente Hoogeveen, tijdelijk plaatsen van woonwagen op het perceel Sellerstraat ongenummerd te Hollandscheveld

Het bouwplan ligt met ingang van 4 oktober 2001 gedurende twee weken voor een ieder ter inzage op de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, in het Compagnieshuis, Raadhuisplein 24 te Hoogeveen.

Gedurende deze termijn kan een ieder, bij Burgemeester en Wethouders, schriftelijk zijn bedenkingen naar voren brengen tegen het verlenen van vrijstelling van het van toepassing zijnde bestemmingsplan, ten behoeve van de uitvoering van dit bouwplan.

Bouwplan schuur Alteveer

Burgemeester en Wethouders van de gemeente Hoogeveen hebben het voornemen om met toepassing van artikel 19 lid 2 van de wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling te verlenen van het geldende bestemmingsplan Buitengebied Zuidwolde ten behoeve van de volgende bouwaanvragen:

L.P.G.J.Schermer voor het bouwen van een schuur aan de Albert van Daatselaarstraat 20 te Alteveer

De bouwaanvragen liggen met ingang van 4 oktober 2001 gedurende vier weken voor een ieder ter inzage bij de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, in het Compagnieshuis, Raadhuisplein 24 in Hoogeveen. Gedurende deze termijn kan een ieder schriftelijk zijn/haar zienswijze omtrent de aanvragen bij Burgemeester en Wethouders kenbaar maken.

Uitbreiding woning en garage De Wulp

Burgemeester en Wethouders van de gemeente Hoogeveen hebben het voornemen om met toepassing van artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling te verlenen van het geldende bestemmingsplan Wolfsbos ten behoeve van de volgende bouwaanvraag.
* J.A.Kalis voor het uitbreiden van een woning en garage De Wulp 76 te Hoogeveen

De bouwaanvragen liggen met ingang van 4 oktober 2001 gedurende vier weken voor een ieder ter inzage bij de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, in het Compagnieshuis, Raadhuisplein 24 in Hoogeveen. Gedurende deze termijn kan een ieder schriftelijk zijn/haar zienswijze omtrent de aanvragen bij Burgemeester en Wethouders kenbaar maken.
* Oldtimerclub 't Vehicle, voor het uitbreiden van een clubgebouw aan de Achteromsedijk 8h te Hoogeveen.

* Trebbe Bouw Oost & Noord B.V., voor het bouwen van 12 woningen aan de Bentincksdijk te Hoogeveen.

* K.Doorten, voor het bouwen van een schuur aan de Hoogeveenseweg 2 te Tiendeveen.

* H.Mulder, voor het bouwen van een opslagloods aan de Hoofdweg 4 te Stuifzand.

* W. Op den Velde, voor het bouwen van een tuinhuisje aan de Jan Slotswijk 110 te Elim.

* L.J.A.Boer, voor het bouwen van een tuinhuisje aan de Noorddreef 16 te Hoogeveen.

* R.Hoorn, voor het bouwen van een paardenschuur aan de Langewijk 8 te Elim.

* M.Dedden, voor het bouwen van een tuinhuisje aan de Hoofdweg 54 te Stuifzand.

* M.H.van der Veen, voor het uitbreiden van een woonwagen aan de Zuidwoldigerweg 15 te Hoogeveen.

* H.Mol, voor het bouwen van een garage aan de Otto Zomerweg 55 te Hollandscheveld.

* H.J.Stoter, voor het uitbreiden van een woning aan de Blikweg 7 te Fluitenberg.

* S.M. van der Veen, voor het plaatsen van een dakkapel aan De Waring 71 te Hoogeveen.

* F.Pol, voor het bouwen van een woning met garage aan het Zuideropgaande 33b te Hollandscheveld.

* Vereniging voor Prot. Chr. Onderwijs voor het uitbreiden van een Berging/fietsenstalling aan de Booyenverlaat 11 te Hoogeveen.
* Domesta Woonstichting, voor het uitbreiden/verbouwen van een woning aan de Sperwerlaan 3 te Hoogeveen.

* H.T.Bonen, voor het uitbreiden van een dakkapel aan de Tarwekamp 3 te Hoogeveen.

* G.Fieten, voor het uitbreiden van een woning aan het Oostopgaande 51 te Nieuwlande.

* L.B.Seijdel, voor het bouwen van een erker aan de Bakkerneslaan 14 te Hoogeveen.

* H.Smit, voor het uitbreiden van een kelder aan de Industrieweg 50 te Hoogeveen.

* R.F.Krechting-Haanappel, voor het bouwen van een tuinhuisje aan de Spiegelstraat 1 te Hoogeveen.

* H.P.Makken, voor het bouwen van een kap op een garage aan de Klaverkamp 94 te Hoogeveen.

* K.H. van der Zwaag voor het plaatsen van een dakkapel aan de Schoklandstraat 30 te Hoogeveen.

* J.F. van Dijken, voor het bouwen van een kap op een garage aan de Wanne 24 te Hoogeveen.

* Chinees Japans Spec. Rest. Feng Sheng, voor het uitbreiden van een restaurant aan de Alteveerstraat 123 te Hoogeveen.
* Jeans Centre B.V., voor het wijzigen van een winkelpui aan de Hoofdstraat 158a te Hoogeveen.

* L.IJmker, voor het verbouwen van twee carports in garages aan de Kleine Beer 29 -31 te Hoogeveen

* Autoschade Roks, voor het bouwen van een reclamemast aan de Europaweg 28 te Hoogeveen.

* R.Löhr, voor het uitbreiden van een woning aan de Boekweitlaan 39 te Hoogeveen.

* A.J.Grimmius, vergunning voor het tijdelijk plaatsen van een stacaravan aan de Thijs Thalenstraat 5-7 te Hollandscheveld.

Nadere informatie over deze verleende bouwvergunningen is verkrijgbaar bij de afdeling Bouw- en Woningtoezicht, in het Compagnieshuis, Raadhuisplein 24 te Hoogeveen.

Bouwaanvragen

Burgemeester en Wethouders van Hoogeveen hebben het voornemen om met toepassing van een vrijstellingsbepaling van de van toepassing zijnde bestemmingsplannen Buitengebied Ruinen, Schutlanden, Landelijk Gebied Beilen en Groenewegenstraat vrijstelling te verlenen ten behoeve van de volgende bouwaanvragen:

* C.W.Eijkelenboom voor het bouwen van een berging/paardenstal aan het Zwartschaap 38 te Stuifzand.

* Accountantskantoor G.J.Kroll B.V. voor het bouwen van een kantoorgebouw aan de Donau te Hoogeveen.

* F.Oelen, voor het bouwen van een schuur/paardenstal aan de Noorderweg tussen de nrs.6 en 12, te Tiendeveen.
* Helanco B.V. voor het bouwen van een winkelpand aan de Groenewegenstraat te Hoogeveen.

De bouwplannen liggen met ingang van 4 oktober 2001 gedurende vier weken voor een ieder ter inzage op de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, in het Compagnieshuis, Raadhuisplein 24 te Hoogeveen.

Gedurende deze termijn kan een ieder, bij Burgemeester en Wethouders, schriftelijk zijn bedenkingen naar voren brengen tegen het verlenen van vrijstelling van de van toepassing zijnde bestemmingsplannen, ten behoeve van de uitvoering van deze bouwplannen.

Wijziging verordeningen leges en afvalstoffen

Het college van burgemeester en wethouders maakt bekend dat de navolgende belastingverordeningen met ingang van 1 oktober 2001 zijn vastgesteld:

* Legesverordening 2001 (3e wijziging)

* Verordening afvalstoffenheffing 2001 (1e wijziging)
Voor de Legesverordening 2001 zijn de tarieven voor paspoorten gewijzigd. In de Verordening afvalstoffenheffing 2001 zijn nieuwe tarieven opgenomen voor het brengen van grof huishoudelijke afvalstoffen op de gemeentewerf. De verordeningen zijn op 27 september 2001 door de gemeenteraad vastgesteld.

De raadsbesluiten liggen ter inzage bij het voorlichtingscentrum en worden opgenomen in de bundel gemeentelijke verordeningen. De tekst van de verordeningen is op verzoek verkrijgbaar.