DATUM: 3-10-2001

ZEILEN - Team JUST 4 FUN Nederlands kampioen J/24 klasse

---

Op 29 en 30 september werd vanuit Muiden het Open Nederlands
Kampioenschap J/24 klasse gevaren. Team JUST 4 FUN, bestaande uit: Albert Kooijman (Noordwijk), Fred Bulk (Woubrugge), Robbert Baggers (Diemen), Mark Brouwer (Amsterdam) en Boris Bulk (Woubrugge) werden met ruime voorsprong Nederlands kampioen, in een veld van totaal 25 deelnemers.

Sinds 1996 was het geen Nederlands team meer gelukt om deze titel in de wacht te slepen. Destijds ging de titel naar het team van Frans van der Wel, die dit jaar op de tweede plaats eindigde. De derde plaats was voor het team van Remco van den Berg. De winnaar van vorig jaar, de Duitser Leif Tom Loose, eindigde als vierde.

In totaal werden zeven wedstrijden gevaren verdeeld over twee
wedstrijddagen. Zaterdag kenmerkte zich door een overwegend zwakke wind en zondag stond er een matige wind. Ook de zon liet zich
regelmatig zien, dus was er sprake van ideale zeilomstandigheden.

Teammanager en stuurman Albert Kooijman is erg enthousiast over de ervaringen en resultaten die behaald zijn in het eerste jaar in de J/24 klasse. In aansluiting op de knappe vierde plaats op het Europees Kampioenschap J/24 een maand geleden in Medemblik, zijn we erg blij met onze overwinning en Nederlandse titel. Het team ligt hiermee uitstekend op koers, richting succesvolle deelname aan het Wereld Kampioenschap J/24, dat in 2003 in Nederland gehouden zal worden.

De J/24 is één van de grootste internationale kielboot-eenheidsklasse met wereldwijd meer dan 5.500 gebouwde boten. Vele bekende (prof) zeilers vierden hun eerste internationale successen in deze klasse. Een aantal van deze zeilers zijn momenteel ook actief in Volvo Ocean Race. (VOR)