Postbus 4240 Hollands Midden
2350 CE Leiderdorp Bureau Communicatie
Telefoon 071 - 5459800
Fax 071 - 5459326
Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 3 oktober 2001

Aanhouding na mishandeling Noordwijkerhout (D1) De politie kreeg dinsdag 2 oktober omstreeks 23.00 uur een melding van een vechtpartij op de Duinschoten. De politie heeft vervolgens een 41-jarige man uit Noordwijkerhout aangehouden op verdenking van mishandeling. De man zou zijn 40 jarige huisgenoot onderandere in het gezicht geslagen hebben. De 40-jarige man is voor zijn verwondingen naar het LUMC overgebracht. De verdachte wordt vandaag verhoord.

Verkeersongeval Voorhout (D1)
Een 20-jarige automobilist uit Den Haag heeft op dinsdag 2 oktober omstreeks 07.30 uur licht letsel opgelopen na een aanrijding met een vrachtauto. De automobilist stond met zijn voertuig stil op een onverharde zijweg van de J. van Beierenweg. Op deze weg reed in de richting van de Engelenlaan een 47-jarige vrachtwagenchauffeur uit Putten. De automobilist reed achteruit de J. van Beierenweg op, maar zag hierbij vermoedelijk de vrachtwagen over het hoofd waardoor er een aanrijding ontstond. De Hagenaar is met een dik oog en een scheur in de kaak voor controle overgebracht naar het Diaconnesse Ziekenhuis. Zijn voertuig raakte total loss.

Bromfietser met alcohol Lisse (D1)
Een 17-jarige Hillegomse is woensdag 3 oktober omstreeks 01.00 uur aangehouden op verdenking van alcoholgebruik. De vrouw reed op haar bromfiets op de Heereweg toen zij de stoeprand raakte en was gevallen. Een passant meldde dit voorval bij de politie. De vrouw werd gecontroleerd op het gebruik van alcohol. Zij bleek een alcoholgehalte te hebben van 560. De vrouw kreeg een rijverbod en een proces-verbaal.

Rijden onder invloed Katwijk (D2) Een 50-jarige Katwijker is dinsdag 2 oktober omstreeks 16.00 uur aangehouden op verdenking van alcoholgebruik. De man werd gecontroleerd op de Tramstraat. De blaastest op straat gaf geen uitslag. De ademanalyse gaf een ademalcoholgehalte aan van 805. De man kreeg een rijverbod en een proces-verbaal. Tevens werd het rijbewijs van de man ingevorderd.

Motorrijder ten val Roelofarendsveen (D3) Een 35-jarige motorrijder uit Bleiswijk is op dinsdag 2 oktober omstreeks 08.35 uur ten val gekomen met zijn voertuig. De motorrijder reed over de Rijksweg A4 in de richting van Amsterdam. Ter hoogte van Roelofarendsveen had hij niet voortdurend zijn voertuig onder controle en kwam ten val. De man is met vermoedelijk een gebroken hand overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis.

Vrachtauto's tegen elkaar Leimuiden (D3) Twee vrachtsauto's zijn op dinsdag 2 oktober omstreeks 15.00 uur bij tegen elkaar gebotst. Een van hen, een 27-jarige man uit Katwijk, reed over de Burgemeester Bakhuizenlaan in de richting van Leimuiden. Uit tegenovergestelde richting kwam een 53-jarige vrachtwagenbestuurder uit Den Haag. Bij het betreden van de bebouwde kom verminderde de bestuurder snelheid en remde met zijn voertuig. Vermoedelijk raakte hierdoor de vrachtauto in een slip en brak de linkerachterzijde van de vrachtauto uit. De vrachtauto gleed dwars over de weg met de achterzijde op de rijbaan van het tegemoetkomende verkeer. De vrachtauto reed hierna met de rechtervoorzijde tegen een aan de rechterzijde geparkeerde personenauto. De vrachtauto gleed vervolgens verder weg en reed tegen de tegemoetkomende vrachtauto. De bestuurder uit Den Haag week zoveel mogelijk uit naar de voor hem rechterzijde van de weg waardoor hij met zijn voertuig over de gehele lengte de vangrail en bomen schampte. Daarnaast werd ook nog een brievenbus van een woning omver gereden. De Katwijker werd ter plaatse door ambulancepersoneel behandeld vanwege glasscherven in het gezicht. De andere bestuurder raakte niet gewond. De verkeersdienst van de politie heeft een onderzoek ingesteld naar de juiste toedracht van het ongeval.

Automobilist rijdt door na ongeval Leiderdorp (D3) Een nog onbekende automobilist heeft op woensdag 3 oktober omstreeks 00.10 uur na een ongeval de plaats verlaten zonder zijn identiteit bekend te maken. Een 32-jarige automobilist uit Leiderdorp reed over de Persantsnoepweg in de richting van de Engelendaal. Van rechts, uit de Acacialaan, kwam de nog onbekende automobilist die de kruising op reed zonder voorrang te verlenen aan de Leiderdorper. Om een aanrijding te voorkome week de Leiderdorper uit en kwam op de middenberm terecht waarna hij met zijn voertuig langs een verkeerszuil vloog. Op de andere weghelft kwam het voertuig tot stilstand. De bestuurder werd ter plaatse behandeld aan een gekneusde hand. Zij voertuig raakte total loss. Volgens getuigen reed de andere automobilist door na het ongeval. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Vrouw opgelicht na babbeltruc Leiderdorp (D3)
Een 87-jarige bewoonster van de Zijloordkade is op vrijdag 28 september omstreeks 16.00 uur opgelicht door een nog onbekende man. De man, van ongeveer 30 jaar, kwam aan de deur en deed zich voor als een medewerker van een watermaatschappij waarbij hij de bewoonster een geldbedrag afhandig maakte. De man gaf tevens te kennen nog een aantal handelingen in de woning te moeten verrichten. 's Avonds bemerkte de bewoonster dat zij een groter geldbedrag miste. Eerder berichte de politie al dat eveneens op de vrijdag een bewoonster van de Molenaarstraat was opgelicht na een babbeltruc. De politie waarschuwt bewoners om bij twijfel te vragen naar een legitimatiebewijs of contact op te nemen met de betreffende instantie.

Diefstal portemonnee Leiden (D4) Een 35-jarige man uit Leiden is op 3 oktober omstreeks 05.00 uur slachtoffer geworden van een diefstal. De man liep over de Morsstraat toen hij benaderd werd door een hem onbekend groepje jongeren. Nadat een van de jongens de man in het gezicht geslagen had, namen de jongens de telefoon van het slachtoffer af. De man heeft zich voor zijn verwondingen aan het gezicht bij het LUMC vervoegd.

Huiselijk conflict Leiden (D4) Agenten hebben op 3 oktober omstreeks 00.30 uur in een woning aan de Berlagestraat een 36-jarige man aangehouden. De man zou om onbekende reden de 30-jarige bewoonster en haar 12-jarige dochter verwond hebben met een mes. De vrouw is voor hechtingen aan haar gezicht naar het Rijnlandziekenhuis vervoerd. De man wordt vandaag verhoord.

Ruzie in winkelstraat Leiden (D4) Dinsdagmiddag 2 oktober is een 19-jarige vrouw uit Leiden licht gewond geraakt bij een ruzie op de Haarlemmerstraat. De vrouw liep omstreeks 15:00 uur met familie te winkelen, toen er ruzie ontstond met bekenden die ze tegenkwamen. Toen de 19-jarige vrouw om een schermutseling te voorkomen tussen haar moeder en een andere vrouw kwam, escaleerde de ruzie. De laatstgenoemde vrouw had een mes en verwondde daarmee de 19-jarige vrouw boven haar oog. De ondiepe wond kon ter plaatse door ambulancepersoneel worden behandeld. De politie heeft de vrouw met het mes, ook een 19-jarige vrouw uit Leiden, aangehouden en in verzekering gesteld. Van de andere vrouw is een aangifte opgenomen. De politie zal de komende dagen nog een aantal getuigen horen over wat er gebeurd is. Aanleiding voor de ruzie was een verbroken relatie van de moeder van het slachtoffer.

Aanrijding Leiden (D4) Een 28-jarige automobilist uit Leiden is dinsdagochtend 2 oktober rond 07.10 uur op de kruising Kanaalweg / Plantijnstraat in botsing gekomen met een 27-jarige bromfietser uit Leidschendam. De Leidenaar reed over de Kanaalweg en wilde linksaf de Planstraat inslaan. Hierbij merkte hij de bromfietser die over het fietspad langs de kanaalweg reed, te laat op. Een aanrijding volgde. De Leidschendammer hield hier pijn in de nek aan over.

Aanrijding Leiden (D4) Dinsdagmiddag 2 oktober rond 13.30 uur heeft op de kruising Plesmanlaan / Doctor Lelylaan een aanrijding plaatsgevonden tussen een 22-jarige Leidenaar en een 52-jarige Zevenhovense. De Leidenaar stopte voor het rode verkeerslicht. De Zevenhovense die achter hem reed, wist niet op tijd af te remmen. Een aanrijding volgde. De Leidenaar werd met pijn in de nek naar het LUMC overgebracht.

Diefstal uit woning Leiden (D4) In een woning aan de Korenbloem werd vermoedelijk op dinsdag 2 oktober ingebroken. De inbreker(s) wist(en) de woning binnen te komen door de voordeur te forceren. Hierna werd de woning doorzocht. Weggenomen werden onder andere sieraden en documenten.

Rijden onder invloed Leiden (D4) De politie heeft van dinsdagavond 2 oktober op woensdagmorgen 3 oktober 15 mensen aangehouden voor het rijden onder invloed. Op de Oegstgeesterweg werden bij een alcoholcontrole 7 personen aangehouden. Een 31-jarige automobilist uit Leiden blies 600 ug/l; 1,40 promille. Zijn rijbewijs is ingenomen. Ook op de Lammenschansweg controleerde de politie. Daar werden 6 personen aangehouden omdat zij onder invloed achter het stuur zaten. Omstreeks 02:30 uur reed een 29-jarige man uit Valkenburg op de Lage Morsweg op een wegopbreking in. Tegen een dranghek kwam zijn auto tot stilstand. De politie die hem op de kruising van de Vondellaan door rood zag gaan, reed hem al na en liet hem na de aanrijding blazen; 540 ug/l; 1,20 promille. De man is aangehouden. Op de Gooimeerlaan hield de politie woensdagochtend tijdens de surveillance een 29-jarige man uit Heemstede aan. De man blies 260 ug/l; 0,70 promille en kreeg een boete van f 410,-.

Mishandeling Leiden (D4) Vermoedelijk vanwege een eerder in de week gemaakte opmerking werd een 22-jarige man uit Leiden op dinsdag 2 oktober omstreeks 22.00 uur mishandeld door een andere man. De Leidenaar stond in een horecagelegenheid op de Steenstraat toen de verdachte binnenkwam. Deze laatste begon over de gemaakte opmerking waarna er een korte woordenwisseling ontstond. Hierop werd de Leidenaar door de verdachte enkele keren geslagen in het gezicht en kreeg hij knietjes in de maag. De politie is op zoek naar getuigen. Zij kunnen contact opnemen met de politie van Leiden, telefoonnummer 0900 8844. De verdachte is een man van ongeveer 1.90 m en blond haar.

Controle parkeren Nieuwkoop (D5) De politie heeft bij een parkeerscontrole op woensdag in de vroege ochtend langs het Zuideinde en de Dorpsstrat vier auto's voorzien van een waarschuwingsbriefje. De auto's stonden buiten de vakken geparkeerd binnen de parkeersverbodszone.

Aanrijding Alphen a/d Rijn (D5) Een 36-jarige automobilist uit Langeraar wilde dinsdagochtend 2 oktober rond 09.00 uur de parkeerplaats op de Hoorn oprijden. Hierbij minderde hij vaart. Een 49-jarige Alphenaar die achter hem reed merkte dit te laat op waardoor hij hard moest remmen om een botsing te voorkomen. Hierbij reed echter een 33-jarige Alphenaar die achter hem reed, tegen hem aan. De 49-jarige Alphenaar hield hier nekklachten aan over.

Aanrijding met letsel Boskoop (D6) Dinsdag 2 oktober vond omstreeks 17.30 uur een aanrijding plaats op de Hoogeveenseweg. Vanuit de richting Boskoop reed ter hoogte van Connexion een 30-jarige automobilist uit Ridderkerk. Bij het linksaf slaan liet hij de 33-jarige bestuurder van een bestelauto uit Hazerswoude-Dorp niet voorgaan. Een aanrijding was het gevolg. Beide mannen zijn voor onderzoek overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis en hun auto's werden weggetakeld. De auto van een 25-jarige man uit Hazerswoude-Dorp die achter de man uit Ridderkerk reed raakte beschadigd door onderdelen van de botsende auto's. De Ridderkerker krijgt proces-verbaal voor de voorrangskwestie. De chauffeur van de bestelauto voor het feit dat hij de maximum snelheid had overschreden met 40 km/u.

Controle centrum Bodegraven Bodegraven (D7)
De politie heeft op dinsdagmiddag 2 oktober in het centrum van Bodegraven een algemene controle gehouden. Op de Raadhuisplein werden drie parkeerbonnen uitgeschreven voor het parkeren langs een gele onderbroken streep. Op de Van Tolstraat bleef het bij waarschuwingen richting de automobilisten. De politie liep op de Kerkstraat tegen een aantal bromfietsen zonder verzekering. Een aantal bromfietsers moet hun papieren nog komen tonen bij de politie.

Diefstal uit woning Gouda (D7)
Uit een in aanbouw zijnde woning aan de Wilhelminastraat werd op dinsdag 2 oktober tussen 12.35 uur en 12.45 uur een portemonnee en een mobiele telefoon ontvreemd.Terwijl de werkzaamheden aan de gang waren liep een nog onbekende man de woning binnen. Uit een kledingstuk werden de goederen weggenomen.

Inbraak postkantoor Gouda (D7)
Woensdag 3 oktober is omstreeks 04.30 uur ingebroken in het postkantoor aan de Ronsseweg. Agenten die een melding van inbraak hadden gekregen zagen mannen door het pand rennen en het pand verlaten richting de parkeerplaats van de kerk. Ondanks een uitgebreide zoektocht van agenten en een diensthond konden de mannen niet meer achterhaald worden. In het pand werden onderandere deuren geforceerd. In de loop van de dag wordt geinventariseerd wat er weg is genomen en wat de schade is.


--einde berichten---